Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P και 0,2% για τον Nasdaq  

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον S&P και 0,2% για τον Nasdaq   

162 μονάδες έχασε ο Dow

 

 Υποχώρηση στη Wall Street τη Δευτέρα για να ξεκινήσουν μια συντομευμένη εβδομάδα συναλλαγών καθώς το ράλι που έφερε την αγορά σε επίπεδα ρεκόρ πήρε μια ανάσα.

 
Ο Dow Jones υποχώρησε 162,26 μονάδες, ή  0,41%, κλείνοντας στις 39.313,64 μονάδες. 
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,31% και τερμάτισε στις 5.218,19 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,9% στις 712,08 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,27% και διαμορφώθηκε στις 16.384,47 μονάδες.

 
Η Ιntel υποχώρησε 1,7% αφού οι Financial Times ανέφεραν ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για την Κίνα θα μπλοκάρουν τα τσιπ της εταιρείας σε κυβερνητικούς διακομιστές και υπολογιστές. Η United Airlines  υποχώρησε 3,4% μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας ότι θα εντείνει τον έλεγχο του αερομεταφορέα μετά από μια σειρά περιστατικών ασφαλείας.

 Η αγορά βρίσκεται σε καλό δρόμο για τον πέμπτο διαδοχικό μήνα των κερδών της, με τους κύριους δείκτες  των μετοχών των ΗΠΑ να διασχίζουν νέα υψηλά επίπεδα όλων των εποχών την περασμένη εβδομάδα. 

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 2,3% την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Dow κέρδισε λίγο λιγότερο από 2% για την καλύτερη εβδομάδα από τον Δεκέμβριο, πλησιάζοντας το επίπεδο των 40.000. 

Ο Nasdaq, εν τω μεταξύ, έκανε άλμα περίπου 2,9% κατά τη διάρκεια της περιόδου.

 Αυτές οι εξελίξεις τροφοδοτήθηκαν από τις τελευταίες παρατηρήσεις της Federal Reserve που διατήρησαν το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών για φέτος, καθώς και τον συνεχή ενθουσιασμό των επενδυτών για τις μετοχές τεχνολογίας εν μέσω του ράλι που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. 

Το συνολικό επενδυτικό κλίμα παραμένει πάνω από τον ιστορικό του μέσο όρο, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έρευνα του κλίματος της Αμερικανικής Ένωσης Μεμονωμένων Επενδυτών, αντανακλώντας την επίμονη αισιοδοξία της αγοράς.

 Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές φοβούνται τον πιθανό αντίκτυπο ενός υπερβολικά παρατεταμένου ράλι και των υψηλότερων επιτοκίων. Ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην CFRA Research, σημείωσε επίσης ότι οι μετοχές έχουν γίνει ακριβές, με τον S&P να διαπραγματεύεται τώρα με premium 33% σε σχέση με τη μέση αναλογία τιμής προς κέρδη τα τελευταία 20 χρόνια, είπε.

 Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα αποκτήσουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού από τον δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης του Φεβρουαρίου, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή το πρωί. Η αντίδραση της αγοράς θα καθοριστεί την επόμενη Δευτέρα, δεδομένης της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης