Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:  Πτώση 0,6% για τον S&P και 0,9% για τον Nasdaq  

Wall Street:  Πτώση 0,6% για τον S&P και 0,9% για τον Nasdaq   

190 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη wall Street την Παρασκευή  η οποία κατέγραψε τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλειών της, με τις μετοχές της τεχνολογίας να βρίσκονται υπό πίεση καθώς οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό παραμένουν στο επίκεντρο ενόψει της συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

 Ο Dow Jones υποχώρησε  190,89 μονάδες, ή 0,49%, για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στις 38.714,77.

Ο S&P 500  έχασε 0,65% και έκλεισε στις 5.117,09 μονάδες. 

Ο S&P 500 energy sector  ενισχύθηκε 0,23% στις 693,48 μονάδες.

Ο Nasdaq  διολίσθησε 0,96% στις 15.973,17 μονάδες.

 Ο S&P 500 υποχώρησε 0,13% αυτή την εβδομάδα. Ο Dow υποχώρησε κατά 0,02% την εβδομάδα και ο Nasdaq υποχώρησε 0,7%.

 Οι μετοχές της τεχνολογίας ήταν σε γενικές γραμμές χαμηλότερa, με την Amazon και την  Microsoft να καταγράφουν πτώση άνω του 2%  η κάθε μια. Οι μετοχές της Apple και η Alphabet υποχώρησαν επίσης. Ο γίγαντας τσιπ Nvidia άνοιξε αυτή την εβδομάδα, καθώς οι  traders  ανησυχούν για την αποτίμηση της μετοχής και τα λογιστικά κέρδη. Έκλεισε την ημέρα ελαφρώς χαμηλότερα, αλλά σημείωσε άνοδο περίπου 0,4% για την εβδομάδα.

 Οι επενδυτές παραμένουν σε επαγρύπνηση μετά από μια σειρά δεδομένων από τις αρχές της εβδομάδας. Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Φεβρουαρίου, ένας δείκτης του πληθωρισμού των χονδρεμπόρων, ανέβηκε περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι. Τα στοιχεία βοήθησαν στην άνοδο του δείκτη αναφοράς του 10ετούς ομολόγου υψηλότερα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναρωτήθηκαν αν τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία ήταν πολύ ισχυρά για να χαλαρώσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τη νομισματική πολιτική. Η Fed θα ξεκινήσει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της στις 19 Μαρτίου.

 Οι πρόσφατες οικονομικές ανακοινώσεις θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση εάν η Fed πιστεύει ότι ο πληθωρισμός έχει μειωθεί αρκετά ώστε να αρχίσει να μειώνει τα επίπεδα αργότερα αυτό το έτος και θα μπορούσε να αυξήσει τα μακροπρόθεσμα επιτόκια δανεισμού, σύμφωνα με τον αναλυτή στρατηγικής της Macquarie global FX και επιτοκίων στην Thierry Wizman.

 Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των Fed Funds τιμολογούνται με πιθανότητα 99%  ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης