Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq

137 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη μετά τη δημοσίευση των θερμότερων από το αναμενόμενο στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που οδήγησε τις αποδόσεις ττων ομολόγων υψηλότερα, ενώ η Nvidia ήταν υπό πίεση.


Ο Dow υποχώρησε 137,66 μονάδες ή 0,35%, κλείνοντας στις 38.905,66 μονάδες.
Ο S&P 500 διολίσθησε 0,29% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση στις 5.150,48.
Ο S&P 50 energy sector ενισχύθηκε 1,1% στις 691,9 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,3% στις 16.128,53 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Φεβρουαρίου, ένας δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού χονδρικής, σημείωσε άνοδο 0,6% τον περασμένο μήνα. Εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο βασικός ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,3% τον Φεβρουάριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν κέρδος 0,3% για τον τίτλο του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και αύξηση 0,2% για τον βασικό δείκτη. Οι μετοχές ήταν αρχικά ανθεκτικές μετά την έκθεση, αλλά έχασαν την άνοδο λίγο μετά το άνοιγμα.

Η έκθεση για τον πληθωρισμό έστειλε τις αποδόσεις των ομολόγων υψηλότερα, με το δείκτη αναφοράς του 10ετούς να προσθέτει περίπου 10 μονάδες βάσης στο 4,29%. Οι μετοχές της Nvidia ήταν χαμηλότερα για την τέταρτη συνεδρίαση σε πέντε, υποχωρώντας περισσότερο από 3%.

Η έκθεση PPI είναι το τελευταίο σημαντικό κομμάτι των οικονομικών δεδομένων που θα δημοσιοποιηθεί πριν από την επερχόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 19-20 Μαρτίου.

Οι επενδυτές αγόραζαν μεγάλες μετοχές τεχνολογίας όπως η Apple και η Microsoft την Πέμπτη. Η πλατφόρμα συναλλαγών Robinhood σημείωσε άνοδο 5% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 16% στα περιουσιακά στοιχεία τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η προβληματική startup ηλεκτρικών οχημάτων Fisker υποχώρησε σχεδόν 52% μετά την δημοσίευση της Wall Street Journal ότι η εταιρεία έχει προσλάβει συμβούλους αναδιάρθρωσης για να προετοιμαστεί για μια πιθανή αίτηση πτώχευσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης