Ενέργεια

Rystad: Αυξητική η τάση στις συγχωνεύσεις των ενεργειακών εταιρειών

Rystad: Αυξητική η τάση στις συγχωνεύσεις των ενεργειακών εταιρειών
Τα 64 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμια αξία συγχωνεύσεων και εξαγορών που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος είναι η καλύτερη επίδοση του πρώτου τριμήνου που έχει δει ο κλάδος από το 2019
 
Μέχρι στιγμής φέτος, η παγκόσμια αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει δει συγχωνεύσεις και εξαγορές πάνω από 64 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία και η χρονιά θα μπορούσε να δει ακόμα περισσότερες τέτοιες κινήσεις, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Rystad Energy.  
 
Ενώ οι πρόσφατες συμφωνίες έχουν επικεντρωθεί στη λεκάνη Permian, η Rystad λέει ότι στο στόχαστρο μπαίνουν τώρα κι άλλες αμερικανικές σχιστολιθικές περιοχές για τις επόμενες μεγάλες συμφωνίες εν μέσω μιας συνεχιζόμενης τάσης συγκέντρωσης κεφαλαίων. 
 
Τα 64 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμια αξία συγχωνεύσεων και εξαγορών που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος είναι η καλύτερη επίδοση του πρώτου τριμήνου που έχει δει ο κλάδος από το 2019. 
 
Αυτό το ποσό αντιπροσωπεύει επίσης ένα άλμα 145% στις συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών στον κλάδο σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους. 
 
Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές στο upstream της Βόρειας Αμερικής αντιστοιχούν σε σχεδόν 54 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 83% ή τη συνολική αξία των συμφωνιών μέχρι στιγμής φέτος, δήλωσε η Rystad, σύμφωνα με το Oil Price. 
 
Οι ΗΠΑ στο επίκεντρο της προσοχής
 
Σύμφωνα με την Rystad, οι συμφωνίες upstream της Βόρειας Αμερικής για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε 54 δολάρια σε αξία, ενώ την ίδια στιγμή 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Αμερικής παραμένουν προς πώληση. 
 
Η Rystad εκτιμά ότι η αμερικανική σχιστολιθική περιοχή θα αποτελέσει το επίκεντρο  της νέας δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών. 
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης