Τελευταία Νέα

Στη συμμαχία Upcell η Sunlight για τον μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας μπαταριών λιθίου

Στη συμμαχία Upcell η Sunlight για τον μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας μπαταριών λιθίου

Αναγνωρίζει την ανάγκη για διευρυμένη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου

Η Sunlight που ειδικεύεται σε καινοτόμες λύσεις βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και σε Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας από ΑΠΕ, αναγνωρίζει την ανάγκη για διευρυμένη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου μπαταριών.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται η απόφαση να συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Upcell Alliance και να ενώσει τις δυνάμεις της με ευρωπαίους εταίρους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου και την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Ευρώπης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, έρευνα του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνέδριου το 2023[1]ανέδειξε προβλήματα στον κλάδο των μπαταριών, όπως η αδυναμία προσαρμογής στις ανάγκες της εποχής και η αυξανόμενη εξάρτηση από εισαγόμενες μπαταρίες και ηλεκτρικά οχήματα. Αυτές οι δυσκολίες θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα της ΕΕ να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση μπαταριών και να επιτύχει τον στόχο της για μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις είναι επιτακτική, καθώς αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επιφέρουν αρνητικές συνέπειες στη βιομηχανία και την οικονομία της Ευρώπης.

Ένα από τα κύρια μέτρα αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης είναι η δημιουργία της Upcell Alliance. Η πρωτοβουλία αυτή διαμορφώνει ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό οικοσύστημα μεταξύ των εταιριών παραγωγής μπαταριών λιθίου και των κατασκευαστών βιομηχανικού εξοπλισμού στην Ευρώπη. Επιπλέον, προωθεί τη σύνδεση της βιομηχανίας παραγωγής μπαταριών λιθίου με την ακαδημαϊκή κοινότητα, με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση της εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού σε αυτόν τον τομέα. Μέσω της συνεργασίας και της καινοτομίας, η Upcell Alliance αναζητά λύσεις που θα ενισχύσουν την ικανότητα της Ευρώπης να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις στον τομέα των μπαταριών και να προωθήσει τους στόχους της για βιώσιμη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Ο Λάμπρος Μπίσαλας (CEO της Sunlight Group) δήλωσε:

«Συμμετέχουμε στη συμμαχία Upcell Alliance και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με σημαντικούς ευρωπαίους εταίρους με όραμα να αναδείξουμε τον κλάδο των μπαταριών σε ισχυρό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της Ευρώπης. Δεσμευόμαστε ότι η Sunlight θα συνδράμει ενεργά για την ανάπτυξη της γνώσης, της καινοτομίας και της τεχνολογίας των μπαταριών λιθίου που θα φέρει την ευρωπαϊκή βιομηχανία μπαταριών λιθίου στην κορυφή».

Σχετικά με τη Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας

Η Sunlight Group, με 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή μπαταριών τεχνολογίας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου, κατέχει ηγετική θέση στις βιομηχανικές μπαταρίες για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρικών περονοφόρων, των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας για εφαρμογές εντός και εκτός δικτύου, καθώς και για οικιακές εφαρμογές.

Η Sunlight εφοδιάζει τη διεθνή αγορά με καινοτόμα και οικονομικά αποδοτικά προϊόντα, τα οποία κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, και διατίθενται είτε απευθείας είτε μέσω δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε περισσότερες από 115 χώρες.

Η Sunlight Group λειτουργεί επίσης γραφεία πωλήσεων και υποστήριξης πελατών και αποθηκευτικούς χώρους στα κράτη όπου δραστηριοποιείται παραγωγικά, καθώς και τη Ρουμανία, την Ολλανδία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Αυστραλία.

Με μία εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα σε κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, και περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας σε καινοτόμα προϊόντα ιόντων λιθίου, η Sunlight Group επενδύει σε νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη βιώσιμων και ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας που βασίζονται σε ανεπτυγμένο λογισμικό.

Η εταιρεία συνδυάζει το επιχειρηματικό μοντέλο της κυκλικής οικονομίας που υποστηρίζεται από μία από τις πλέον προηγμένες μονάδες ανακύκλωσης στην Ευρώπη, με τον τεχνολογικό αγνωστικισμό και τη γνώση που βασίζεται σε δεδομένα, για να αναπτύσσει περισσότερο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για τη βιομηχανική ηλεκτροκίνηση, την ηλεκτροκίνηση για οχήματα αναψυχής, και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Λύσεις που καθιστούν τη βιώσιμη ενέργεια πιο προσιτή και αξιόπιστη, και συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση και ασφάλεια.

Ως υπερήφανο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών, η Sunlight Group δεσμεύεται να ευθυγραμμίζει τη στρατηγική και λειτουργία της σύμφωνα με τις οικουμενικές Αρχές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Και δεσμεύεται επίσης να αναλαμβάνει δράσεις που προωθούν τους κοινωνικούς στόχους.

H Sunlight είναι μέλος του Ομίλου Olympia, ενός διεθνούς επενδυτικού Ομίλου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.the-sunlight-group.com/en/global/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης