Commodities

Alekperov (Lukoil): Η πτώση των τιμών του πετρελαίου οφείλεται σε κερδοσκόπους

Alekperov (Lukoil): Η πτώση των τιμών του πετρελαίου οφείλεται σε κερδοσκόπους
Τόνισε ότι η σταθερότητα των τιμών είναι σημαντική για την Lukoil και δεν έκρυψε την ανησυχία του για μία ισχυρή αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής στο μέλλον.
Πεπεισμένος ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου οφείλεται σε κερδοσκόπους, που δρουν στην αγορά «μαύρου χρυσού», δήλωσε ο πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας της Lukoil, Βαγκίτ Αλεκπέροφ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε «η ζήτηση πετρελαίου αυξάνεται και αυτό φαίνεται από την αύξηση των πωλήσεών μας στην Ευρώπη.
Η ζήτηση στις ΗΠΑ αυξάνεται και τα αποθέματα μειώνονται, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ.
Το γεγονός ότι σήμερα οι τιμές πέφτουν, οφείλεται στην παρουσία κερδοσκόπων».
Τόνισε δε, ότι η σταθερότητα των τιμών είναι σημαντική για την Lukoil και δεν έκρυψε την ανησυχία του για μία ισχυρή αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής στο μέλλον.
Όπως είπε ερωτηθείς σχετικά «φυσικά φοβόμαστε, ότι μπορεί να υπάρξει έντονη ανάπτυξη στο μέλλον.
Χρειαζόμαστε μια σταθερή τιμή, που θα μας επιτρέψει να διαμορφώσουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα και θα ενθαρρύνει τους καταναλωτές να καταναλώνουν τα καύσιμα μας».
Ερωτηθείς σχετικά με την επέκταση των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, ο Αλεκπέροφ είπε, ότι οι δικηγόροι της εταιρείας μελετούν τον κατάλογο των κυρώσεων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει πιθανές συνέπειες για την εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης