Αμερική

ΕΙΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ έφθασε η επεξεργασία πετρελαιοειδών στα διυλιστήρια των ΗΠΑ

ΕΙΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ έφθασε η επεξεργασία πετρελαιοειδών στα διυλιστήρια των ΗΠΑ
H παραγωγική ικανότητα έφθασε το 95% της συνολικής ισχύος των διυλιστηρίων στις 26 Μαΐου.
Η επεξεργασία πετρελαιοειδών στα αμερικανικά διυλιστήρια έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ στα τέλη Μαΐου του 2017, διυλίζοντας συνολικά κατά μέσο όρο 17,7 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα, σύμφωνα με την Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ.
Μάλιστα, η ΕΙΑ επισημαίνει, ότι το επίπεδο των 17 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα έχει ξεπεραστεί μόλις 24 φορές από το 1990, οπότε τηρούνται αρχεία, με την τελευταία φορά πάντως να καταγράφεται το 2015.
Ωστόσο, παρά τις υψηλές ροές αργού πετρελαίου στα διυλιστήρια, το ποσοστό παραγωγικής ικανότητας των διυλιστηρίων της χώρας δεν κατέρριψε ρεκόρ, καθώς τα τελευταίας χρόνια αυξήθηκε και η παραγωγική τους ικανότητα.
Έτσι, η παραγωγική ικανότητα έφθασε το 95% της συνολικής ισχύος των διυλιστηρίων στις 26 Μαΐου, η οποία όπως αναφέρεται στην έκθεση της ΕΙΑ «είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τα επίπεδα που καταγράφηκαν από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου του 2015».
Σημειώνεται ωστόσο, ότι η συνολική παραγωγική ικανότητα των διυλιστηρίων αυξήθηκε από τότε κατά 659.000 βαρέλια την ημέρα.
Τέλος, η ΕΙΑ επισημαίνει, ότι η αυξημένη παραγωγή των αμερικανικών διυλιστηρίων συνέβαλε στην αύξηση των αποθεμάτων πετρελαιοειδών, την αύξηση της διάθεσης καυσίμων στην εγχώρια αγορά και στην αύξηση των εξαγωγών πετρελαιοειδών πάνω από τους προηγούμενους πενταετείς μέσους όρους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης