Τελευταία Νέα
Commodities

Η Τουρκία σκοπεύει να παράγει και να εξάγει υψηλής καθαρότητας βόριο

Η Τουρκία σκοπεύει να παράγει και να εξάγει υψηλής καθαρότητας βόριο
Καθίσταται μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που μπορούν παράγουν υψηλής καθαρότητας στοιχειακό βόριο.
Η Τουρκία κατάφερε να παράγει στοιχειακό βόριο καθαρότητας 96%, το οποίο χρησιμοποιείται ως καύσιμο σε πυραύλους διαστήματος και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και σχεδιάζει να το εξάγει τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Το επίτευγμα έγινε εφικτό χάρη σε μια νέα τεχνολογία που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Yildirim Beyazit της Άγκυρας σε συνεργασία με μια εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας.
Όπως είπε ο επικεφαλής του ερευνητικού έργου, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Φυσικών Επιστημών στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής (METU) Mukerrem Sahin, έχει ήδη κατασκευαστεί μια βιομηχανική μονάδα για την ανάπτυξη στοιχειακού βορίου.
Τόνισε δε, ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Τουρκία, καθώς την καθιστά μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που μπορούν παράγουν υψηλής καθαρότητας στοιχειακό βόριο.
ΗΠΑ, Ρωσία και Ισραήλ είναι μερικές από τις χώρες, που έχουν αναπτύξει την τεχνολογία για την επίτευξη παραγωγής υψηλής καθαρότητας βορίου σε βιομηχανική κλίμακα και εξάγουν το προϊόν σε όλο τον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης