Διεθνή

Με αντίποινα απειλεί τις ΗΠΑ η ΕΕ για τις εισαγωγές χάλυβα

Με αντίποινα απειλεί τις ΗΠΑ η ΕΕ για τις εισαγωγές χάλυβα
Εξαιρετικά ανήσυχη δηλώνει η  Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου
«Εξαιρετικά ανήσυχη» για την απειλή των ΗΠΑ να περιορίσουν τις εισαγωγές χάλυβα για λόγους εθνικής ασφάλειας, λέγοντας πως μια τέτοια κίνηση θα πυροδοτούσε μέτρα προστατευτισμού σε όλο τον κόσμο δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Εμπορίου Cecilia Malmström.
«Πολλές άλλες χώρες μπορεί να αναφερθούν στην ασφάλεια και εξαιτίας αυτού, να πάρουν πολλά μέτρα προστατευτισμού» σημείωσε η κα. Malmström.
Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τον Απρίλιο έρευνα για τις εισαγωγές χάλυβα.
Η έρευνα βασίζεται σε ρήτρα εμπορικού νόμου του 1962 η οποία επιτρέπει στον πρόεδρο να προσαρμόσει μονομερώς τις εισαγωγές αν το υπουργείο Εμπορίου βρει στοιχεία για απειλές από ξένα φορτία.
Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου τόνισε σε συνέντευξη στο Bloomberg ότι ο Trump σκοπεύει να αναλάβει αποφασιστικές δράσεις στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί αργότερα αυτό το μήνα.
Η κα. Malmström.υποστήριξε πως οποιοδήποτε μέτρο των ΗΠΑ για τον περιορισμό των εισαγωγών χάλυβα θα επηρεάσει δραματικά την Ευρώπη, απειλώντας πολλές θέσεις εργασίας στην Ε.Ε.
Η αντίδραση της Ευρώπης μπορεί να περιλαμβάνει μια διαμαρτυρία στον Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου, σημείωσε η Ευρωπαία Επίτροπος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης