Επιχειρήσεις

Η Lukoil σχεδιάζει να αποπληρώσει δάνεια ύψους 2,1 δισ. δολαρίων το 2018

tags :
Η Lukoil σχεδιάζει να αποπληρώσει δάνεια ύψους 2,1 δισ. δολαρίων το 2018
Ο πρώτος αντιπρόεδρος της εταιρείας σημείωσε επίσης, ότι το 2017 η Lukoil θα αποπληρώσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ευρωομόλογα ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Lukoil κατάφερε να αναχρηματοδοτήσει δάνεια ύψους 3 δισ. δολαρίων που έπρεπε να αποπληρώσει το 2018 και τώρα η εταιρεία πρέπει να εξοφλήσει δάνεια ύψους 2,1 δισ. δολαρίων, όπως δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Αλεξάντερ Ματσίτσιν σε δημοσιογράφους.
Ο ίδιος σημείωσε επίσης, ότι το 2017 η Lukoil θα αποπληρώσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ευρωομόλογα ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ακόμη είπε, ότι η εταιρεία μετέτρεψε σε δολάρια λόγω της συναλλαγματικής μεταβλητότητας ένα δάνειο που είχε πάρει σε ρούβλια ύψους 1 δισ. δολαρίων, μειώνοντας έτσι το επιτόκιο και βελτιστοποιώντας το δανειακό της χαρτοφυλάκιο.
Ο Ματσίτσιν δήλωσε ακόμη, ότι η Lukoil δεν θα προβεί σε νέο δανεισμό, καθώς διαθέτει κεφάλαια από την πώληση ενός ορυχείου διαμαντιών.

Τα έργα του Lukoil στη Δυτική Αφρική

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας αναφέρθηκε και στα έργα της Lukoil στη Δυτική Αφρική, λέγοντας ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη η επενδυτική απόφαση, λόγω της αστάθειας στην αγορά πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για δικαιώματα ερευνών και εκμετάλλευσης κοιτάσμάτων σε Νιγηρία, Καμερούν και Γκάνα, τα οποία όπως είπε, δεν εγκατέλειψε η εταιρεία, αλλά τα έχει θέσει όπως είπε «σε κατάσταση αναμονής».
Σημείωσε δε, ότι η Lukoil όπως και πολλές πετρελαϊκές εταιρείες έχουν αναβάλει ή εγκαταλείψει επενδυτικά έργα στο εξωτερικό, εξαιτίας των έντονων διακυμάνσεων των τιμών του πετρελαίου.
Όσον αφορά στις δραστηριότητες της εταιρείας στο εξωτερικό, ο Ματσίτσιν είπε, ότι συνεχίζει τις έρευνες σε κοιτάσματα στη Ρουμανία, χαρακτηρίζοντας ελπιδοφόρα τα μέχρι στιγμής στοιχεία.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά ο πρώτος αντιπρόεδρος της εταιρείας, τόνισε ότι η Lukoil δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε πώληση μεριδίου του μετοχικού της κεφαλαίου της, παρά το ότι όπως είπε, υπάρχουν προτάσεις από επενδυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης