Ενέργεια

Ευθύνες σε τοπικούς παράγοντες για το Αμύνταιο επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια

Ευθύνες σε τοπικούς παράγοντες για το Αμύνταιο επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια
Tο Συνδικάτο Εργαζόμενων στην Ενέργεια ζητά να αποδοθούν ευθύνες ακόμα και ποινικές, αν υπάρχουν, όπως και να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για τις μετεγκαταστάσεις και των άλλων οικισμών.
Μεγάλη ευθύνη στους τοπικούς παράγοντες καταλογίζει το Συνδικάτο Εργαζόμενων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» για την κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου, καθώς όπως επισημαίνει, το προηγούμενο διάστημα με πρόσχημα «ψευδεπίγραφες οικολογικές και πολιτιστικές ανησυχίες» έβαζαν εμπόδια στην ομαλή διάνοιξη και σε άλλα ορυχεία, κηρύσσοντας μάλιστα πρώτοι άρον-άρον τη μεταλιγνιτική περίοδο.
Επίσης επισημαίνει, ότι η προσπάθεια του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να μεταθέσει τις ευθύνες της κατολίσθησης από τη ΔΕΗ στην αρχαιολογική υπηρεσία, δεν πείθει κανέναν.
Επίσης τονίζει, ότι θα ήταν διαφορετικά, αν είχε γίνει ήδη η μετεγκατάσταση του χωριού Ανάργυροι και η απαλλοτρίωση και άλλων εδαφών.
Παράλληλα, ζητά να αποδοθούν ευθύνες ακόμα και ποινικές, αν υπάρχουν, όπως και να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για τις μετεγκαταστάσεις και των άλλων οικισμών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης