Ευρώπη

Δάνεια από ευρωπαϊκές τράπεζες συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ εξασφάλισε το έργο Yamal LNG

tags :
Δάνεια από ευρωπαϊκές τράπεζες συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ εξασφάλισε το έργο Yamal LNG
Στην κοινοπραξία διαχείρισης του τερματικού σταθμού συμμετέχουν η ρωσική Novatek, η γαλλική Total, η κινεζική CNPC και του κινεζικό επενδυτικό ταμείο Silk Road Fund.
Η κοινοπραξία διαχείρισης του υπό κατασκευή τερματικού σταθμού LNG στο Yamal της Ρωσίας εξασφάλισε δάνεια συνολικού ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η αυστριακή Raiffeisen Bank και η ιταλική Intesa Sanpaolo, όπως ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία Novatek.
Στην κοινοπραξία διαχείρισης του τερματικού σταθμού, εκτός από τη ρωσική εταιρεία, συμμετέχουν η γαλλική Total, η κινεζική CNPC και του κινεζικό επενδυτικό ταμείο Silk Road Fund.
Σύμφωνα με τη Novatek, οι δανειακές συμβάσεις έχουν διάρκεια 14 ετών.
Ο Γενικός Διευθυντής της κοινοπραξίας Yamal LNG, Evgeniy Kot, δήλωσε ότι οι νέες δανειοδοτήσεις «θα μας επιτρέψει να βελτιστοποιήσουμε το χαρτοφυλάκιο πιστώσεων μας» και συμπλήρωσε ότι «η συγκέντρωση ήδη υψηλής χρηματοδότησης και η περαιτέρω μείωση του μέσου κόστους του χρέους, θα αυξήσει την οικονομική αξία του έργου για τους μετόχους μας».
Ο τερματικός σταθμός LNG στο Yamal αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το 2018.
Το έργο το οποίο βρίσκεται στη χερσόνησο Yamal στον Αρκτικό Κύκλο, αφορά την κατασκευή εργοστασίου LNG με παραγωγική ικανότητα περίπου 16,5 εκατομμυρίων τόνων ετησίως.
Τα αποδεδειγμένα και πιθανά αποθέματα φυσικού αερίου του κοιτάσματος της περιοχής εκτιμώνται σε 926 δισ. κυβικά μέτρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης