Διεθνή

O Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο αλ Σίσι για την κρίση με το Κατάρ

O Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο αλ Σίσι για την κρίση με το Κατάρ
Αυτή ήταν η τέταρτη επαφή του Τραμπ με ηγέτες της περιοχής, αφότου χώρες του Περσικού Κόλπου διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ τη Δευτέρα.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ομόλογός του της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα (9/6) σχετικά με τη διπλωματική κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ πολλών αραβικών κρατών και του Κατάρ και την ανάγκη να υπάρξει ενότητα στον Περσικό Κόλπο, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Αυτή ήταν η τέταρτη επαφή του Τραμπ με ηγέτες της περιοχής, αφότου χώρες του Περσικού Κόλπου διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ τη Δευτέρα, καθώς προσάπτουν στη Ντόχα ότι υποστηρίζει την «τρομοκρατία» και διατηρεί σχέσεις με το Ιράν.
Κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών ο Τραμπ υπογράμμισε, ότι θέλει να υπάρξει ενότητα στον Περσικό Κόλπο, ωστόσο κατέστησε επίσης σαφές, πως θεωρεί ότι είναι ανάγκη το Κατάρ να βελτιώσει τη συμπεριφορά του, είπε ο αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Ο Τραμπ απέκτησε περισσότερη οικειότητα με ηγέτες κρατών του Κόλπου τον περασμένο μήνα, όταν συμμετείχε στη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, λόγω των σχέσεων της Ντόχας με το Ιράν, το κράτος που θεωρούν ως τη μεγαλύτερη εξωτερική απειλή για την περιοχή και διότι της προσάπτουν πως υποστηρίζει ισλαμιστικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις, τη μεγαλύτερη εσωτερική απειλή κατ' αυτά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης