Αναλύσεις

Commerzbank: Μετά τη νίκη του Donald Trump δεν θα επανέλθει ο κίνδυνος Grexit

Commerzbank: Μετά τη νίκη του Donald Trump δεν θα επανέλθει ο κίνδυνος Grexit
Διαφωνούν με την Γερμανική τράπεζα οι Pictet Wealth Asset Management Bank και UniCredit
Να αγοράσουν Ελληνικά assets συστήνει στους επενδυτές η Commerzbank, μετά την εκλογική νίκη του Donald Trump για την αμερικανική προεδρία, εξηγώντας ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές είναι απίθανο να επιτρέψουν μια ακόμη έξαρση του κινδύνου του Grexit.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο αναλυτής David Schnautz της Commerzbank επισημαίνει, ότι ο κίνδυνος Grexit θα μειωθεί σημαντικά, βελτιώνοντας επίσης και τις πιθανότητες για μια ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα.
Η εκτίμηση αυτή εξηγεί άλλωστε και τη μείωση της απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, σε χαμηλά 5 μηνών, ήτοι μεταξύ 7,41% και 7,14%.
Ο ίδιος εκτιμά ότι το ομόλογο λήξης Απρίλιο του 2019 μπορεί να ανέλθει στις 98 μονάδες βάσης, με απόδοση ~5,6%.
Ωστόσο, στον αντίποδα, η Pictet Wealth Asset Management Bank συστήνει προσοχή στα ελληνικά assets, ακόμη και εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λάβει τον Δεκέμβριο «φιλικές προς την περιφέρεια» αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο αναλυτής Frederik Ducrozet η σωστή αναδιάρθρωση του χρέους για την Ελλάδα είναι απίθανο να έρθει σύντομα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Luca Cazzulani της UniCredit, ο οποίος σημειώνει ότι οι συνθήκες ρευστότητας στην ελληνική αγορά ομολόγων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις μεταβολές του κινδύνου, αλλά και στις πολιτικές αναταραχές.
«Η Γερμανία είναι απίθανο να προσφέρει σημαντικές παραχωρήσεις στην Ελλάδα πριν από τις εκλογές της», προσθέτει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης