Διεθνή

O Tillerson θα βραβευθεί στο 22o Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου στην Κωνσταντινούπολη

O Tillerson θα βραβευθεί στο 22o Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου στην Κωνσταντινούπολη
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα λάβει την υψηλότερη τιμή από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Πετρελαίου, το Βραβείο Dewhurst, ως αναγνώριση για την προσφορά του στον κλάδο.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον θα επισκεφθεί την Τουρκία για να συμμετάσχει στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου (WPC), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 9 και 13 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (9/6) το WPC.
Το WPC αναφέρει, ότι κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ο Tillerson θα λάβει την υψηλότερη τιμή του Παγκόσμιου Συμβουλίου Πετρελαίου, το βραβείο Dewhurst, ως αναγνώριση για την εξαιρετική συμβολή του στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο Τίλερσον είναι μόλις ο 10ος αποδέκτης του βραβείου Dewhurst στην ιστορία του WPC από την ίδρυσή του το 1993, όταν ο τότε πρόεδρος του Ινστιτούτου Πετρελαίου του Ηνωμένου Βασιλείου Thomas Dewhurst, οργάνωσε το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου.
Στο Συνέδριο με θέμα «Γέφυρες στο ενεργειακό μας μέλλον» θα συμμετάσχουν υψηλόβαθμα στελέχη από κορυφαίες εταιρείες ενέργειας, όπως η Shell, η BP, η ExxonMobil, η Chevron, η Total, η Saudi Aramco, η SOCAR και μέχρι και 50 υπουργοί Ενέργειας.
Θέματα όπως ο παγκόσμιος τομέας πετρελαίου, το μέλλον των συμβατικών και μη συμβατικών πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι παγκόσμιες πολιτικές όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση, οι λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα, οι υποδομές και οι επενδυτικές ευκαιρίες, θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, εργαστηρίων, τεχνικών φόρουμ και ομάδων εφαρμογής του συνεδρίου.
Θα πραγματοποιηθούν επίσης συνεδριάσεις για τη συζήτηση της ανάπτυξης της χώρας που φιλοξενεί το Συνέδριο, της Τουρκίας, στον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης