Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα 8 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο των ΕΛΠΕ η UBS - Στα 20 ευρώ παραμένει για Motor Oil

Στα 8 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο των ΕΛΠΕ η UBS - Στα 20 ευρώ παραμένει για Motor Oil
Σύσταση buy για Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil δίνει η UBS.
Στα 8 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο των Ελληνικών Πετρελαίων η UBS, ενώ για τη Motor Oil διατηρεί σταθερή στα 20 ευρώ την τιμή στόχο.
Και για τις δύο μετοχές η UBS συστήνει buy (αγορά).



Σύμφωνα με τη UBS, μπορεί το μακροοικονομικό περιβάλλον να είναι ελαφρώς λιγότερο υποστηρικτικό για τον κλάδο, αλλά τα περιθώρια (margins) παραμένουν υψηλά αρκετά για τις εταιρείες προκειμένου να ενισχύουν τις ελεύθερες ταμειακές ροές και τα μερίσματά τους.
Με βάση την παραπάνω εκτίμηση, η UBS αυξάνει τις εκτιμήσεις για τα EBITDA των ΕΛΠΕ και της Motor Oil, ενώ υψηλότερα, από ότι αναμενόταν πριν, εκτιμάται ότι θα είναι και τα κέρδη ανά μετοχή.



Υπενθυμίζεται εδώ ότι τα ΕΛΠΕ, το α' 3μηνο του 2017, ανακοίνωσε κέρδη 126 εκατ. ευρώ,  αυξημένα κατά 80%, σε σχέση με το Α’ Τρίμηνο 2016.
Τα διεθνή περιθώρια διύλισης παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα και οι λειτουργικές επιδόσεις βελτιώθηκαν σε όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου.
Τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA του Α’ Τριμήνου να ανέρχονται στα 229 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 35% και τα Συγκρίσιμα Καθαρά
Ισχυρή κερδοφορία εμφάνισε και ο όμιλος Motor Oil το α’ τρίμηνο του 2017 καθώς ανακοίνωσε ενοποιημένα καθαρά κέρδη ύψους 89,289 εκατ. ευρώ έναντι καθαρών κερδών 48,673 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (αύξηση 83,44%).
Ταυτόχρονα οι ενοποιημένες πωλήσεις τους τρεις πρώτους μήνες του 2017 διαμορφώθηκαν στο 1,839 δισ. ευρώ από ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 1,285 δισ. ευρώ το α΄τρίμηνο του 2016 (αύξηση 43,11%).

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης