Περιβάλλον

Στην ΗΛΕΚΤΩΡ συμφερόντων Μπόμπολα η προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα

Στην ΗΛΕΚΤΩΡ συμφερόντων Μπόμπολα η προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα
Για 2 χρόνια συν ένα η συνολική τιμή θα είναι 6.249.600 ευρώ (5.040.000 ευρώ συν ΦΠΑ 1.209.600 ευρώ).
Μόνο η προσφορά της ΗΛΕΚΤΩΡ, συμφερόντων Λεωνίδα Μπόμπολα, είναι σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης και γίνεται αποδεκτή για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.
Οι άλλες δύο εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά στο διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας, απορρίφθηκαν λόγω μη κατάθεσης εγγυητικών επιστολών.
Την εισήγηση της επιτροπής αναμένεται να εγκρίνει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ενώ το επόμενο βήμα του διαγωνισμού θα είναι η αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών.
Υπενθυμίζεται, ότι ο διαγωνισμός έχει κόστος διαχείρισης 60 ευρώ συν ΦΠΑ τον τόνο.
Για 2 χρόνια συν ένα η συνολική τιμή θα είναι 6.249.600 ευρώ (5.040.000 ευρώ συν ΦΠΑ 1.209.600 ευρώ).
Στη διακήρυξη προβλέπεται, ότι η λειτουργία της προσωρινής διαχείρισης θα διακοπεί αυτόματα, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του Δήμου, με την έναρξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης εκ μέρους της Περιφέρειας και της ΤΕΡΝΑ.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα, τα οποία υπολογίζονται σε 28.000 τόνους ετησίως, μέσω κινητής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που θα περιλαμβάνει τεμαχισμό, μηχανική διαλογή, χειροδιαλογή, δεματοποίηση του υπολείμματος, διάθεση των ανακυκλώσιμων, κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος.
Επισημαίνεται, ότι εάν εν τω μεταξύ ολοκληρωθεί η διαδικασία σύναψης της σύμβασης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και καταστεί δυνατή η υποδοχή των απορριμμάτων από τις κεντρικές μονάδες διαχείρισης, η σύμβαση που θα συναφθεί ως αποτέλεσμα του διαγωνισμού, θα λυθεί αζημίως για το Δήμο Καλαμάτας.
Εν τω μεταξύ, στις 14 Ιουνίου εκδικάζεται στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας, η προσφυγή του Δήμου για την ακύρωση προστίμου ύψους 8.500 ευρώ που επεβλήθη το 2012 από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, για σειρά περιβαλλοντικών παραβάσεων στη Μαραθόλακκα.
Ο Δήμος Καλαμάτας στην προσφυγή του επικαλείται συνθήκες «ανωτέρας βίας» (όπως η μη έγκαιρη υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ, η ανυπαρξία χώρων εγκατάστασης διαχείρισης και η αναγκαστική υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος εναπόθεσης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων) για να στηρίξει την επιλογή του και να αποφύγει το πρόστιμο εκ μέρους της Περιφέρειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης