Διεθνή

Gabriel: Ο Trump προκαλεί την κρίση στην Μέση Ανατολή

Gabriel: Ο Trump προκαλεί την κρίση στην Μέση Ανατολή
«Τα γιγάντια στρατιωτικά συμβόλαια που υπέγραψε πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Trump με τις μοναρχίες του Κόλπου ενισχύουν τον κίνδυνο ενός νέου κύκλου εξοπλισμών» υποστηρίζει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών
Tον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump κατηγόρησε o υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Sigmar Gabriel ότι πυροδοτεί τις συρράξεις στη Μέση Ανατολή διακινδυνεύοντας μια κούρσα εξοπλισμών μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων χωρών της περιοχής με το Κατάρ .
«Μια τέτοια "τραμποποίηση" (trumpisation) των σχέσεων στην περιοχή που σε κάθε περίπτωση συνταράσσεται από κρίσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη» υπογράμμισε ο Gabriel σε συνέντευξη  στην εφημερίδα Handelsblatt η οποία θα δημοσιευτεί αύριο.
Ο υπουργός εκτίμησε επιπλέον ότι «τα γιγάντια στρατιωτικά συμβόλαια που υπέγραψε πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Trump με τις μοναρχίες του Κόλπου ενισχύουν τον κίνδυνο ενός νέου κύκλου εξοπλισμών».
«Πρόκειται για μια πολιτική απόλυτα εσφαλμένη και σίγουρα δεν είναι η πολιτική της Γερμανίας» συμπλήρωσε ο ίδιος.
«Ανησυχώ πολύ για τη δραματική κλιμάκωση και τις επιπτώσεις της για το σύνολο της περιοχής» τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.
Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε στη σύναψη εξοπλιστικών συμβολαίων ύψους ρεκόρ, ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το Ριάντ.
«Θέλουν προφανώς σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό να απομονώσουν πλήρως το Κατάρ και να το πλήξουν την ίδια του την ύπαρξη» κατήγγειλε ο Sigmar Gabriel.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να υποδεχθεί αύριο Τετάρτη τον Σαουδάραβα ομόλογό του, στο Βερολίνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης