Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Βουλιάζουν» οι μετοχές του μεγαλύτερου κατασκευαστή ανεμογεννητριών μετά την εκλογή Trump

«Βουλιάζουν» οι μετοχές του μεγαλύτερου κατασκευαστή ανεμογεννητριών μετά την εκλογή Trump
Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 16,8% από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου χθες Τετάρτη (9/11)
Οι μετοχές της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης Vestas Wind Systems A/S, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ανεμογεννητριών στον κόσμο, βυθίζεται από χθες μετά την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αντίδραση αυτή των επενδυτών έναντι της Δανικής εταιρείας οφείλεται στις ανησυχίες, ότι η βιομηχανία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα αντιμετωπίσει πολιτικές αντιξοότητες με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο.
Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 16,8% από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου χθες Τετάρτη (9/11) και από τις 518,5 κορώνες Δανίας η αξία της μετοχής έπεσε στις 431 κορώνες Δανίας, ενώ σήμερα Πέμπτη (10/11) ανέκαμψε ελαφρώς στις 435,3 κορώνες Δανίας.
Ο πρόεδρος της εταιρείας Bert Nordberg δήλωσε, ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη αγορά στον κόσμο, αλλά είναι σημαντική για μας».
Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος, ότι προς το παρόν δεν θα αλλάξει κάτι στην ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ, λέγοντας ότι «νομίζω ότι ο Trump έχει πολλά άλλα πράγματα να ασχοληθεί τώρα, παρά με την αιολική ενέργεια».
Οι αναλυτές όπως επισημαίνει το Bloomberg, είχαν ήδη ενημερώσει τους επενδυτές στην Vestas, ότι έπρεπε να περιμένουν διαταραχές των τιμών ανάλογα με την έκβαση των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.
Το Bloomberg Intelligence εκτιμά, ότι περίπου το 41,3% των εσόδων της Vestas πέρσι ήρθε από την Αμερική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης