Τελευταία Νέα
Commodities

Trader της Deutsche Bank δήλωσε ένοχος για χειραγώγηση των αγορών πολύτιμων μετάλλων

tags :
Trader της Deutsche Bank δήλωσε ένοχος για χειραγώγηση των αγορών πολύτιμων μετάλλων
Ο David Liew δήλωσε ένοχος στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγου για συνωμοσία χειραγώγησης σε futures χρυσού, αργύρου, πλατίνας και παλλαδίου   
Μετά από μήνες με αδιαμφισβήτητα ενοχοποιητικά στοιχεία και απορρίψεις θεωριών συνωμοσίας, ένας trader της Deutsche Bank με έδρα στη Σιγκαπούρη - στο επίκεντρο των καταγγελιών για απάτη - επιβεβαίωσε τελικά, παραδεχόμενος την ενοχή του, ό,τι πολλοί είχαν υποψιαστεί: ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο έχουν συνωμοτήσει για να χειραγωγήσουν τις αγορές πολύτιμων μετάλλων.
Ο trader της Deutsche Bank David Liew δήλωσε ένοχος στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγου για συνωμοσία χειραγώγησης σε futures χρυσού, αργύρου, πλατίνας και παλλαδίου, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου.
Το «Bloomberg» σημειώνει ότι η χειραγώγηση περιλαμβάνει την τοποθέτηση από traders εντολών που δεν προτίθενται να καλύψουν ποτέ, σε μια προσπάθεια να χειραγωγήσουν την τιμή.
Το θέμα υποδηλώνει μεγαλύτερα δυνητικά προβλήματα για την Deutsche Bank καθώς επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα και τη διολίσθηση της δημοτικότητάς της μετά από περισσότερους από δώδεκα διακανονισμούς τα τελευταία χρόνια με τις αρχές των ΗΠΑ για παρατυπίες.
Τα έγγραφα αναφέρουν ότι ο Liew εργάστηκε με δική του πρωτοβουλία, αλλά και με τουλάχιστον τρεις άλλους traders στην τράπεζα, εκατοντάδες φορές σε συντονισμένη χειραγώγηση.
Ο Liew παραδέχτηκε ότι έμαθε πρακτικές χειραγώγησης από άλλους στην Deutsche Bank.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης