Διεθνή

Gazprom Neft και OMV υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στα πετρελαϊκά κοιτάσματα του Ιράν

Gazprom Neft και OMV υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στα πετρελαϊκά κοιτάσματα του Ιράν
Η συνεργασία περιλαμβάνει την ανάλυση, αξιολόγηση και μελέτη ορισμένων κοιτασμάτων στο έδαφος του Ιράν σε συνεργασία με την Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC).
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom Neft και η αυστριακή OMV υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για συνεργασία στην ενεργειακή βιομηχανία του Ιράν, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/6) η OMV.
Η αυστριακή εταιρεία δήλωσε, ότι η συμφωνία υπογράφηκε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.
Ακόμη αναφέρει, ότι η συνεργασία περιλαμβάνει την ανάλυση, αξιολόγηση και μελέτη ορισμένων κοιτασμάτων στο έδαφος του Ιράν σε συνεργασία με την Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC).
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Gazprom Neft, Βαντίμ Γιακόβλεφ, δήλωσε αποό την πλευρά της ρωσικής εταιρείας, ότι «η Μέση Ανατολή αποτελεί μία από τις περιοχές προτεραιότητας της μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής στρατηγικής της Gazprom Neft» και συμπλήρωσε ότι «η εταιρεία μας αναπτύσσει ένα μεγάλο έργο στον τομέα Badra στο Ιράκ, συνεχίζοντας τη γεωλογική εξερεύνηση στην περιοχή της κουρδικής κυβέρνησης αυτής της περιοχής και μελετά τη δυνατότητα συμμετοχής στην ανάπτυξη δύο πεδίων στο Ιράν».
Ο Γιακόβλεφ σημείωσε, ότι λόγω της μεγάλης εμπειρίας της OMV στη Μέση Ανατολή και το Ιράν, η κοινή γεωλογική αξιολόγηση των πεδίων θα είναι η πιο αποτελεσματική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης