Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Σ. Αραβία εξετάζει τη συμμετοχή της στη ρωσική μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Yamal

H Σ. Αραβία εξετάζει τη συμμετοχή της στη ρωσική μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Yamal
«Η Σαουδική Αραβία είναι μια τεράστια αγορά φυσικού αερίου, επομένως εξετάζουμε ήδη υπάρχοντα έργα όπως το Yamal LNG», ανέφερε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας.
Η Σαουδική Αραβία θα διερευνήσει τη δυνατότητα συμμετοχής στη μονάδα Υγροποίησης Φυσικού Αερίου της Ρωσικής Αρκτικής Yamal LNG, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας Χαλίντ Αλ-Φάλι σε συνέντευξή του στο Itar Tass, προσθέτοντας ότι η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται για προμήθειες LNG.
«Όλα είναι δυνατά σε αυτό το στάδιο, όμως φυσικά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για συγκεκριμένα έργα» είπε σημειώνοντας ότι «οι επιχειρήσεις LNG είναι πρόκληση, υπάρχει μεγάλη προσφορά».
Σημείωσε ωστόσο, ότι η Σαουδική Αραβία κάνει σχέδια με ορίζοντα δεκαετιών και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να εξετάσουμε τις μακροπρόθεσμες προοπτικές και στη συνέχεια θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να επενδύσουμε, ειδικά αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προμήθεια LNG στη Σαουδική Αραβία».
Κατέληξε δε λέγοντας, ότι «η Σαουδική Αραβία είναι μια τεράστια αγορά φυσικού αερίου, επομένως εξετάζουμε τα ήδη υπάρχοντα έργα, όπως το Yamal LNG, αλλά εξετάζουμε επίσης και μελλοντικά έργα με ρωσικές εταιρείες, που μπορούμε να κάνουμε αλλού, στην Αφρική, την Μεσόγειο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης