Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Τσίπρας: Θα υποβάλουμε αίτημα για παράταση του μέτρου της διακοψιμότητας - Άμεση αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ

Τσίπρας: Θα υποβάλουμε αίτημα για παράταση του μέτρου της διακοψιμότητας - Άμεση αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από το βήμα του ΣΕΒ καθαρή λύση για το θέμα του χρέους με στόχο την έξοδο στις αγορές τον Σεπτέμβριο του 2018
Αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παράταση του μέτρου της διακοψιμότητας για τα επόμενα τρία χρόνια θα υποβάλει το προσεχές διάστημα το υπουργείο Ενέργειας, όπως ανακοίνωσε και επισήμως από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης πως θα γίνει άμεσα αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ στα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ επεσήμανε πως έχουν εξασφαλιστεί περί τα 100 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση ενεργοβόρων βιομηχανιών.
"Επιπλέον, από το 2018 τίθεται σε εφαρμογή το target model και έτσι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αντισταθμίσουν τα ενεργειακά τους κόστη χάρη στις πιο ανταγωνιστικές τιμές που θα εξασφαλίζουν", υπογράμμισε.
Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, πως στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι εντός του 2017 θα διοχετευτεί στην πραγματική οικονομία ρευστότητα της τάξεως των 3 δις. ευρώ μέσω προγραμμάτων όπως το Εξοικονομώ κατ’ Οίκον.
Σε ότι αφορά στο ζήτημα του χρέους, ο πρωθυπουργός ζήτησε καθαρή λύση, σημειώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος της χώρας στις αγορές τον Σεπτέμβριο του 2018.
Σημείωσε δε πως υπάρχει ευρεία κοινωνική απαίτηση για συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.
Υπογράμμισε μάλιστα πως η διευθέτηση του ζητήματος αυτού θα αποτελέσει το σήμα εκείνο που περιμένουν οι επενδυτές για να προχωρήσουν στην τοποθέτηση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Τσίπρας πριν ανέβει στο βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ είχε συνομιλία με τον πρόεδρο του Ομίλου Fairfax κ. Prem Watsa που έχει ήδη τοποθετηθεί επενδυτικά στον ασφαλιστικό Όμιλο Eurolife ERB.
Μάλιστα, ο κ. Watsa έδωσε συγχαρητήρια στον έλληνα πρωθυπουργό για τη μέχρι τώρα συμβολή του στην αντιμετώπιση της κρίσης, επισημαίνοντας του ωστόσο την ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης της χώρας στους επενδυτικούς κύκλους και τις αγορές.
Μεταξύ όσων παραβρέθηκαν στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ είναι ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι Δημήτρης Δασκαλόπουλος,  Ευάγγελος Μυτιληναίος, Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης