Αναλύσεις

Χατζηδάκης: Οι επενδύσεις είναι σήμερα η βασική κοινωνική πολιτική

Χατζηδάκης: Οι επενδύσεις είναι σήμερα η βασική κοινωνική πολιτική
Τόνισε ότι χρειάζεται αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις καθώς και μείωση της φορολογίας
Την εκτίμηση ότι θα έχουμε μια «μεσοβέζικη» λύση για το χρέος, με την οποία κυβέρνηση και δανειστές θα «κλωτσήσουν το τενεκεδάκι» παρακάτω, καταδικάζοντας παράλληλα τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλές δεκαετίες, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.
Ο ίδιος τόνισε, ότι η λύση για το χρέος δεν αρκεί για να υπάρξει ανάπτυξη, αλλά χρειάζεται αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις καθώς και μείωση της φορολογίας, για την οποία οι προτάσεις θα επικαιροποιηθούν και θα παρουσιαστούν το Σεπτέμβριο.
Υπογράμμισε δε, ότι η ΝΔ εκτός από προγραμματικές θέσεις ετοιμάζει και νομοσχέδια «ώστε να είμαστε έτοιμοι από την πρώτη ημέρα».
«Η μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης έχει να κάνει με την αδυναμία της να πετύχει τη συνολική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
«Η προώθηση επενδύσεων είναι η βασική κοινωνική πολιτική που μπορεί να ασκηθεί σήμερα.
Όσο έχουμε μια κυβέρνηση που θεωρεί δάσος το Ελληνικό, θεωρεί μνημείο το σιλό στο λιμάνι του Πειραιά και όσο υπάρχουν βουλευτές που καταθέτουν τροπολογία για την ιδιωτική εκπαίδευση, η οποία ακυρώνει αυτό που ψήφισαν οι ίδιοι μια βδομάδα πριν, η χώρα δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις» πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης