Αναλύσεις

Moscovici: Θα κάνουμε τα πάντα για να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Moscovici: Θα κάνουμε τα πάντα για να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος
Για εκκρεμότητες όσον αφορά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης κάνει λόγο ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, όπως και ο πρόεδρος του Eurogroup.
Ανοιχτό παραμένει το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος 15 μέρες πριν το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
«Θα κάνουμε τα πάντα για να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος» δήλωσε σήμερα (31/5/2017) ο Ευρωπαίος Επίτροπος Pierre Moscovici μιλώντας σε συνέδριο του Economist.
Χθες (30/5/2017) εξάλλου ο κ. Moscovici είχε συνδέσει την εφαρμογή και των 140 προαπαιτούμενων με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Μάλιστα, τόνισε ότι πριν επιλυθεί το ζήτημα του χρέους, υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις οι οποίες πρέπει να επιλυθούν εντός των επόμενων εβδομάδων.
Εν τω μεταξύ, σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο της Ολλανδίας, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, επισημαίνει ότι εκκρεμούν κάποια προαπαιτούμενα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έκθεση συμμόρφωσης για τη β' αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος, όπως είναι γνωστό.
Όπως επισημαίνει ο ίδιος η απόφαση αυτή είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την πληρωμή του επόμενου τμήματος του δανείου από τον ESM.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης