Αναλύσεις

Rabobank: Συμφωνία για την Ελλάδα σε ένα από τα δύο Eurogroup, στις 15/6 ή στις 10/07

tags :
Rabobank: Συμφωνία για την Ελλάδα σε ένα από τα δύο Eurogroup, στις 15/6 ή στις 10/07
Η Αθήνα θα λάβει τα κεφάλαια εγκαίρως για να αποτρέψει ένα πιστωτικό γεγονός, γεγονός που θα μειώσει τον κίνδυνο ρευστότητας βραχυπρόθεσμα, εκτιμούν αναλυτές της Rabobank
Η Ελλάδα εξακολουθεί να περιμένει τα χρήματα που χρειάζεται προκειμένου να είναι σε θέση να αποπληρώσει τους πιστωτές της τον Ιούλιο, σημειώνουν οι αναλυτές στην Rabobank.
«Ενώ η Ελλάδα έχει σχεδόν ολοκληρώσει το δικό της μέρος για να πληροί τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, οι πιστωτές εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να συμφωνήσουν σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους», αναφέρεται στην ανάλυση της Rabobank.
«Αναμένουμε μια συμφωνία σε μία από τις δύο επόμενες συναντήσεις της Eurogroup, είτε στις 15 Ιουνίου (πιθανότατα) είτε ενδεχομένως στις 10 Ιουλίου», συνεχίζουν οι αναλυτές.
«Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι η Αθήνα θα λάβει τα κεφάλαια εγκαίρως για να αποτρέψει ένα πιστωτικό γεγονός, γεγονός που θα μειώσει τον κίνδυνο ρευστότητας βραχυπρόθεσμα», αναφέρεται στην ανάλυση.
«Πιστεύουμε επίσης ότι τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα μπορούν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, τη χρηματοπιστωτική της σταθερότητα και τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της.
Ωστόσο, χωρίς σημαντική ελάφρυνση του χρέους, η βιωσιμότητα του χρέους παραμένει αμφισβητήσιμη, κατά την άποψή μας», καταλήγει η Rabobank.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης