Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel στο dpa: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας και να μείνουμε ενωμένοι

tags :
Merkel στο dpa: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας και να μείνουμε ενωμένοι
To μήνυμα της Καγκελαρίου Μέρκελ μετά τους G7
Η Merkel σε ομιλία της στη Βαυαρία τόνισε με νόημα πως η εποχή που μπορούσαμε να στηριχθούμε απόλυτα σε άλλους έχει παρέλθει .
Ανήσυχη για τη συνεργασία Ευρώπης και ΗΠΑ επί προεδρίας Trump εμφανίστηκε η A. Merkel μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες τόσο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ όσο και των G7 στην Ιταλία.
Δεν είναι τυχαίο ότι η γερμανίδα καγκελάριος έσπευσε να δηλώσει λίγα 24ωρα αργότερα ότι «οι ευρωπαίοι πρέπει να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας".
Η Angela Merkel μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση (dpa) παρακίνησε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραμείνουν ενωμένες, παρά την αβεβαιότητα στις ΗΠΑ και τις άλλες προκλήσεις.
Η Merkel,σε ομιλία της στη Βαυαρία τόνισε με νόημα πως «η εποχή που μπορούσαμε να στηριχθούμε απόλυτα σε άλλους έχει παρέλθει.
Το βίωσα αυτό τις τελευταίες ημέρες. Εμείς οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας».
Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου στη σύνοδο των G7 πως δεν μπορεί να δεσμευτεί για τις πολιτικές του περιβάλλοντος και ίσως αποχωρήσει από τη συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής η γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη.
Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο dpa, η Merkel ωστόσο ανέφερε ότι οι σχέσεις της ΕΕ με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Ρωσία, παραμένουν καλές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης