Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόσχα και Κάϊρο ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις για τον πυρηνικό σταθμό Dabaa στην Αίγυπτο

Μόσχα και Κάϊρο ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις για τον πυρηνικό σταθμό Dabaa στην Αίγυπτο
"Η υλοποίηση του έργου πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει, η τελική απόφαση λαμβάνεται από τον Πρόεδρο Abdel Fattah Sisi" ανέφερε αιγυπτιακή πηγή
Το Κάιρο και η Μόσχα έχουν ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Dabaa, και οι αιγυπτιακές αρχές ελέγχουν τη συμμόρφωση της τελευταίας σύμβασης με τη νομοθεσία, αναφέρει σήμερα το ρωσικό Sputnik.
Εισικότερα, σημειώνεται, ότι μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την ρωσική πλευρά και για τις τέσσερις συμβάσεις σχετικά με το έργο Dabaa, οι αιγυπτιακές αρχές διεξάγουν νομοθετικό έλεγχο της τελευταίας σύμβασης σχετικά με τη λειτουργία της εγκατάστασης και τη συντήρησή της.
"Η υλοποίηση του έργου πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει, η τελική απόφαση λαμβάνεται από τον Πρόεδρο Abdel Fattah Sisi", ανέφερε αιγυπτιακή πηγή.
Η Ρωσία και η Αίγυπτος υπέγραψαν μια διακυβερνητική συμφωνία για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Dabaa, που αποτελείται από τέσσερις μονάδες πυρηνικής ενέργειας 1.200 μεγαβάτ στις ακτές της Μεσογείου, τον Νοέμβριο του 2015.
Το εργοστάσιο αναμένεται να κατασκευαστεί από την κρατική πυρηνική εταιρεία Rosatom της Ρωσίας μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης