Τελευταία Νέα
Διεθνή

EIA: Αύξηση παραγωγής πετρελαίου το 2017 αναμένεται από τα μη μέλη του ΟΠΕΚ

EIA: Αύξηση παραγωγής πετρελαίου το 2017 αναμένεται από τα μη μέλη του ΟΠΕΚ
Η ΕΙΑ προβλέπει ότι η παραγωγή από χώρες εκτός ΟΠΕΚ αναμένεται να αυξηθεί το 2017, ως επί το πλείστον από τη Ρωσία, τον Καναδά και το Καζακστάν.
Η αύξηση της προσφοράς πετρελαίου από χώρες εκτός του ΟΠΕΚ έχει ωθήσει τις τιμές του αργού πετρελαίου σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Μάλιστα, η ΕΙΑ προβλέπει ότι η παραγωγή από χώρες εκτός ΟΠΕΚ αναμένεται να αυξηθεί το 2017, ως επί το πλείστον από τη Ρωσία, τον Καναδά και το Καζακστάν.
Σύμφωνα πάντα με την αμερικανική υπηρεσία, η συνολική παραγωγή των κρατών εκτός ΟΠΕΚ θα φθάσει κατά μέσο όρο τα 56,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2016 και τα 57,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2017.
Η συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου των κρατών-μελών του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών από την άλλη πλευρά αναμένεται να φθάσει κατά μέσο όρο τα 32,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2016 και τα 33,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2017.
Η συνολική δε παραγωγή πετρελαίου και προϊόντων διύλισης του ΟΠΕΚ αναμένεται να φθάσει κατά μέσο όρο τα 39,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως φέτος και τα 40,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2017.
Η ΕΙΑ προειδοποιεί δε στην έκθεσή της, ότι «οι αυξημένοι όγκοι που θα εισέλθουν στην αγορά από τη Νιγηρία, τη Λιβύη, το Ιράν και το Ιράκ, θα μπορούσαν να περιπλέξουν τις προσπάθειες των μελών του ΟΠΕΚ να καταλήξουν σε συμφωνία επί των ποσοστώσεων παραγωγής στην συνάντησή τους στα τέλη του Νοεμβρίου».
Και οι τέσσερις αυτές χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από την ποσόστωση μείωσης της παραγωγής.
Η Νιγηρία και η Λιβύη επικαλούνται τις εμφύλιες συρράξεις στο εσωτερικό τους, το Ιράν θέλει να συνεχίσει την παραγωγή του μέχρι να φθάσει τα επίπεδα προ της επιβολής των σε βάρος του κυρώσεων, που άρθηκαν φέτος και το Ιράκ επικαλείται τον πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο τμήμα τους.
Η ΕΙΑ προβλέπει τέλος, ότι η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου (WTI) θα κυμανθεί φέτος κατά μέσο όρο στα 42,84 δολάρια το βαρέλι και στα 49,91 δολάρια το βαρέλι το 2017.
Η τιμή του Brent αναμένεται να κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 43,30 δολάρια το βαρέλι φέτος και στα 50,91 δολάρια το βαρέλι το 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης