Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Merkel με Erdogan αύριο (25/05), στο περιθώριο της συνόδου του NATO

tags :
Συνάντηση Merkel με Erdogan αύριο (25/05), στο περιθώριο της συνόδου του NATO
Θα συζητήσουν για να διευθετηθούν κάποιες από τις διαφωνίες τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας    
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, αναμένεται να έχει αύριο (25/05) η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητήσουν για να διευθετηθούν κάποιες από τις πολλές διαφωνίες των δύο πλευρών, όπως δήλωσε σήμερα (24/05) ο εκπρόσωπός της.
«Είναι πράγματι πιθανό ότι μια συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Erdogan θα λάβει χώρα στο περιθώριο της συνόδου» κορυφής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, δήλωσε ο Steffen Seibert.
Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η συνάντηση, «υπάρχει φυσικά ένας μεγάλος αριθμός ζητημάτων της επικαιρότητας τα οποία η καγκελάριος θα επιθυμούσε να θιγούν», ιδιαίτερα «το δικαίωμα επισκέψεων των γερμανών κοινοβουλευτικών στους στρατιώτες μας», συνέχισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου.
Η Άγκυρα απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα σε γερμανούς κοινοβουλευτικούς να επισκεφθούν τη βάση Incirlik, όπου είναι ανεπτυγμένοι Γερμανοί στρατιωτικοί που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον ο οποίος δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης