Επιχειρήσεις

Ταϊλάνδη: Nέες επενδύσεις στην Ασία σχεδιάζει η PTTEP

Ταϊλάνδη: Nέες επενδύσεις στην Ασία σχεδιάζει η PTTEP
Η επέκταση των δραστηριοτήτων σε πεδία στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και τη Μυανμάρ βρίσκεται στα σχέδια της κρατικής εταιρείας
Η μεγαλύτερή εταιρεία  εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ταϊλάνδης, PTT Exploration and Production Pcl (PTTEP) σχεδιάζει νέες επενδύσεις ή επέκταση των δραστηριοτήτων του σε πεδία στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και τη Μυανμάρ.
Στην Ταϊλάνδη, η κρατική  PTTEP θα υποβάλει προσφορά για επέκταση της παραχώρησης για τη λειτουργία του πεδίου φυσικού αερίου Bongkot και μετά  το 2023, δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Yongyot Krongpanich.
 "Είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσουμε την παραχώρηση καθώς διαθέτουμε εμπειρία στον τομέα αυτό για δύο δεκαετίες", δήλωσε , προσθέτοντας ότι η απόφαση αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Η PTTEP διεξήγαγε επίσης συνομιλίες για κοινή προσφορά με την Chevron Group για το πεδίο Erawan της Ταϊλάνδης.
Η υπάρχουσα παραχώρηση για το Erawan, την οποία τώρα διαχειρίζεται η Chevron, λήγει το 2022.
Ο Yongyot ανακοίνωσε  επίσης ότι η PTTEP σχεδιάζει επενδύσεις στη Μαλαισία και τη Μιανμάρ, αλλά δεν έδωσε  περισσότερες λεπτομέρειες.
Η PTTEP διαθέτει ρευστότητα 4,4 δις. δολ. και  στα σχέδιά της δεν περιλαμβάνεται η έκδοση ομολόγων.
Η PTTEP δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι έχει αναστείλει τις επενδύσεις στην Ινδονησία, καθώς η κυβέρνηση της χώρας κατέθεσε αγωγή ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι της κρατικής εταιρείας ενέργειας της Ταϊλάνδης για υποτιθέμενες ζημίες από πετρελαιοκηλίδα πριν από οκτώ χρόνια.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει πωλήσεις περίπου 300.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα (BOED) το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με 304.000 BOED το πρώτο τρίμηνο.
Η μητρική εταιρεία PTT Pcl, η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας της Ταϊλάνδης, σχεδιάζει μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) το 2018 της spin-off ,  PTT Oil and Retail (PTTOR),  δήλωσε ο Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων Pichin Apiwanaphon.
 Το χαρτοφυλάκιο της  PTTOR περιλαμβάνει πρατήρια καυσίμων, προϊόντα πετρελαίου και προϊόντα λιπαντικών.
 Μετά την IPO, η PTT θα παραμείνει κύριος μέτοχος του PTTOR, αλλά με λιγότερο από το 50%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης