Επιχειρήσεις

Πτώση 28% της μετοχής της Noble μετά την υποβάθμιση της από τον Standard & Poor’s

tags :
Πτώση 28% της μετοχής της Noble μετά την υποβάθμιση της από τον Standard & Poor’s
Η αξία των μετοχών της εταιρείας έχει μειωθεί κατά 77,1% από τις αρχές του 2017.
Η μετοχή της Noble Group υποχώρησε 28,2% στα 0,42 δολάρια ανά μετοχή σήμερα (23/5), μετά την μείωση από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρείας.
Η S & P μείωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγησή της εταιρείας που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης στο CCC + από το B +.
Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει στην έκθεσή του, ότι «πιστεύουμε ότι η ρευστότητα της Noble είναι αδύναμη και ότι ο κίνδυνος αναχρηματοδότησης της εταιρείας αυξήθηκε μετά τις απροσδόκητες ζημίες της εταιρείας κατά το α΄ τρίμηνο του 2017».
Προσθέτει δε, ότι «οι αρνητικές προοπτικές αξιολόγησης αντανακλούν το ενδεχόμενο, οι ταμειακές ροές και η κερδοφορία της Noble να παραμείνουν αδύναμες για τους επόμενους 12 μήνες, με κίνδυνο μη πληρωμής των χρεωστικών τους υποχρεώσεων, λόγω της εξασθενημένης πρόσβασης στη χρηματοδότηση».
Οι τιμές των ομολόγων και των μετοχών της Noble μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι επενδυτές απέσυραν το ενδιαφέρον τους λόγω της ανησυχίας σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να διαχειριστεί το χρέος της.
Πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες ύψους 130 εκατομμυρίων δολαρίων το α΄ τρίμηνο του 2017.
Χθες Δευτέρα η απόδοση των ομολόγων της Noble Group σε δολάριο που λήγουν το 2020, αυξήθηκε κατά 6,83% σε 45,105%.
Ο οίκος Moody's Investors Services υποβάθμισε την Noble περαιτέρω στο έδαφος «σκουπίδια» την περασμένη Δευτέρα και ο οίκος Fitch μείωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση της εταιρείας από BB- στο BB + την περασμένη Τετάρτη.
Η αξία των μετοχών της εταιρείας έχει μειωθεί κατά 77,1% από τις αρχές του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης