Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φινλαδία: Στο Turku ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού φυσικού αερίου

Φινλαδία: Στο Turku ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού φυσικού αερίου
Η Gasum θα κατασκευάσει 35 νέα πρατήρια καυσίμων μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.
Ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού φυσικού αερίου στο Turku της Φινλανδίας, εγκαινιάστηκε  τη Δευτέρα  στις 7 Νοεμβρίου, 2016.
Η Gasum έχει δεσμευτεί να επενδύσει στην ανάπτυξη της χρήσης των οχημάτων φυσικού αερίου και στοχεύει να κατασκευάσει δύο ακόμα σταθμούς αερίου στην περιοχή Turku το επόμενο έτος.
Στην περιοχή υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα οχήματα φυσικού αερίου και η υποδομή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την αυξημένη χρήσή του ως καυσίμου οχημάτων.
Η Gasum θα κατασκευάσει 35 νέα πρατήρια καυσίμων μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.
Ο σταθμός που  βρίσκεται στο δρόμο Tuontiväylä κοντά στο λιμάνι του Turku είναι ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού φυσικού αερίου της Φινλανδίας που προορίζεται για αυτοκίνητα, εμπορικά οχήματα, καθώς και οχήματα δρόμου βαρέως τύπου.
Η σημασία του σταθμού  για την ανάπτυξη της υποδομής της Φινλανδίας αερίου επισημάνθηκε από τον CEO Gasum Johanna Lamminen  κατά την διάρκεια  των εγκαινίων.
Η Gasum  εταιρεία  επεξεργασίας βιοαερίου διαθέτει εγκατάστασεις λυματολάσπης και  δραστηριοποιείται στην περιοχή του Turku.

Επενδύσεις
«Είμαι ικανοποιημένος που είμαστε επιτέλους σε θέση να παρέχουμε  στη ΝΔ Φινλανδία πρόσβαση στο φυσικό αέριο.
Είμαστε δεσμευμένοι να επενδύσουμε  στην ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου δρόμο καυσίμων με χαμηλές εκπομπές, αυξάνοντας την παροχή φυσικού αερίου δρόμου καυσίμου σημαντικά σε βασικούς τομείς της ζήτησης στην Φιλανδία.
Η Νοτιοδυτική  Φινλανδία είναι μια σημαντική περιοχή για εμάς, καθώς δύο από τις μονάδες παραγωγής βιοαερίου μας   βρίσκεται στο Turku και Vehmaa δήλωσε  ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Johanna Lamminen.

Καύσιμο

Τα οχήματα μπορούν να γεμίσουν με συμπιεσμένο καθώς και υγροποιημένο φυσικό αερίο και βιοαερίο στο σταθμό.
Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) και το βιοαέριο (ΕΤΕ) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για τα αυτοκίνητα, τα οχήματα παράδοσης, τα οχήματα της διαχείρισης των αποβλήτων και τα λεωφορεία, ενώ το  υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και το βιοαέριο (LBG) είναι κατάλληλα για τα βαρέα οχήματα δρόμου.
Με LNG τροφοδοτούνται τα φορτηγά γεγονός που  συμβάλει στη μείωση των εκπομπών σωματιδίων και λειτουργούν πιο αθόρυβα.
"Ως υπεύθυνος φορέας θέλουμε επίσης να συμμετέχουν στις προσπάθειες για την προώθηση της αξιοποίησης των νέων φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών και τεχνολογιών στην περιοχή Τούρκου», τόνισε  ο Christian Ramberg, Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμένα Turku.
Η Gasum έχει δεσμευτεί να επενδύσει στην ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου καυσίμων με χαμηλές εκπομπές, αυξάνοντας την παροχή φυσικού αερίου  για οχήματα δρόμου  σε βασικούς τομείς της ζήτησης στην Finland.
Στόχος είναι να κατασκευάσει δύο ακόμα σταθμούς στην περιοχή του Τούρκου το 2017.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης