Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Πιτσιόρλας: Το 2017 θα εκτιναχθεί η ροή επενδύσεων κεφαλαίων στην Ελλάδα

Πιτσιόρλας: Το 2017 θα εκτιναχθεί η ροή επενδύσεων κεφαλαίων στην Ελλάδα
Ήδη υπάρχει και εκδηλώνεται καταγεγραμμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομίας.
Την εκτίμηση πως το 2017 θα υπάρξει έκρηξη στη ροή επενδύσεων κεφαλαίων στην Ελλάδα διατύπωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.
«Το 2016 είχαμε τη μεγαλύτερη ροή επενδύσεων κεφαλαίων επταετίας και το 2017 θα εκτιναχθεί αυτή η ροή» είπε μιλώντας στην 4η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών ο κ.Πιτσιόρλοας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη.
«Η Ελλάδα έχει γεωστρατηγικό πλεονέκτημα για να προσελκύσει επενδύσεις.
Ήδη έχουμε επενδυτικό ενδιαφέρον καταγεγραμμένο και ήδη εκδηλώνεται και παρά τις συγκρούσεις που έχουμε.
Παράλληλα έχουμε σημειώσει μεγάλη προσαρμογή στην οικονομία και αν υλοποιηθούν και τα επενδυτικά προγράμματα θα εκτιναχθεί η οικονομία μας» τόνισε ο κ.Πιτσιόρλας.
Αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού ο κ.Πιτσιρόλας είπε ότι θα προχωρήσει, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο αλλά και νοοτροπία για να βρει η Ελλάδα τη θέση της στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην παγκόσμια οικονομία.
«Η συζήτηση για την εθνική στρατηγική δεν πρέπει να αφορά μόνο στην οικονομία αλλά και στη γεωπολιτική ώστε να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή» είπε ο κ.Πιτσιόρλας.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης