Διεθνή

Ιράν: Επανεκλογή του μετριοπαθούς Rouhani με 57% στις προεδρικές εκλογές

tags :
Ιράν: Επανεκλογή του μετριοπαθούς Rouhani με 57% στις προεδρικές εκλογές
Ο μετριοπαθής ιερωμένος θα μπορεί να συνεχίσει και να διευρύνει την πολιτική ανοίγματος της χώρας στον κόσμο, που άρχισε με την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με τις μεγάλες δυνάμεις
upd Ο μετριοπαθής Χασάν Ροχανί επανεξελέγη πρόεδρος του Ιράν με ποσοστό 57%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν συνεχάρη τον πρόεδρο Χασάν Ροχάνι γιατί πέτυχε την επανεκλογή του, επικρατώντας με μεγάλη διαφορά έναντι του σκληροπυρηνικού συντηρητικού αντιπάλου του Εμπραχίμ Ραϊσί.
Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι ο μετριοπαθής πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί προηγείτο με ποσοστό σχεδόν 56% του συντηρητικού αντιπάλου του Εμπραχίμ Ραϊσί, σύμφωνα με μερικά αποτελέσματα.
Ο μετριοπαθής ιερωμένος Χασάν Ροχανί σημειωνόταν ότι έλαβε 22,8 εκατομμύρια ψήφους στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες έναντι 15,5 εκατομμυρίων που έλαβε ο Εμπραχίμ Ραϊσί, με καταμετρημένα 38,9 εκατομμύρια ψηφοδέλτια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα, ο Ροχανί λάμβανε σχεδόν το 56% των ψήφων και ο Ραϊσί το 39%.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωνε σταδιακά τα αποτελέσματα που έφθαναν από διαφορετικές επαρχίες πριν από αυτές των μεγάλων πόλεων, μεταξύ τους η Τεχεράνη.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μια μεγάλη νίκη από τον α΄ γύρο για τον Ροχανί, σημαίνει ότι ο μετριοπαθής ιερωμένος θα μπορεί να συνεχίσει και να διευρύνει την πολιτική του ανοίγματος της χώρας στον κόσμο, που άρχισε με την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με τις μεγάλες δυνάμεις τον Ιούλιο του 2015 κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης