Περιβάλλον

Σχέδιο 30 εκατ. ευρώ για την περιβαλλοντική βιομηχανία ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Σχέδιο 30 εκατ. ευρώ για την περιβαλλοντική βιομηχανία ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης
Χρειάζονται ενδιάμεσες μονάδες για την ανακύκλωση δήλωσε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης
Την ανάγκη να δημιουργηθούν ενδιάμεσες μονάδες, για να δώσουν λύσεις στην ανακύκλωση, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευστράτιος Ζαφείρης, λέγοντας ότι "δεν μπορούμε να είμαστε μόνο καταναλωτές τεχνολογίας, πρέπει να αναπτύξουμε τεχνολογία για να υπάρχει προστιθέμενη αξία, ώστε να προκύπτει και όφελος οικονομικό για τη δραστηριοποίηση επιχειρήσεων".
Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου για την κυκλική οικονομία, ο κ. Ζαφείρης επισήμανε ότι ναι μεν η κυκλική οικονομία είναι πολύ ενδιαφέρουσα για την Ελλάδα, αλλά επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους.
"Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν επιχειρήσεις διαχείρισης των επικινδύνων αποβλήτων ενώ πολλές, βιομηχανίες είναι μικρές σε μέγεθος και δεν μπορούν να επεξεργάζονται τα απόβλητά τους", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
 Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει ετοιμάσει σχέδιο για την περιβαλλοντική βιομηχανία, ύψους 30 εκατ.ευρώ, δημόσια δαπάνη, ποσό που όπως ο ίδιος αναγνώρισε "δεν αρκεί μεν, αλλά αποτελεί μια καλή αρχή".
Πάντως, για την κυκλική οικονομία και το περιβάλλον γενικότερα, ο κ. Ζαφείρης σημείωσε ότι "όλοι οι παίκτες πρέπει να μπούνε στο παιχνίδι", με συνέργιες και συνεργασίες, ενώ το κράτος θα πρέπει να περιοριστεί στο θεσμικό του ρόλο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης