Επιχειρήσεις

Sechin: Η Rosneft υποστηρίζει την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

tags :
Sechin: Η Rosneft υποστηρίζει την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ
Επεσήμανε ότι «και μόνο οι πληροφορίες σχετικά με την επέκταση της συμφωνίας, έχουν ήδη επηρεάσει την αγορά, η τιμή έχει προσαρμοστεί προς τα πάνω και νομίζω ότι αυτό είναι φυσιολογικό».
Η Rosneft υποστηρίζει την επέκταση της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και των εκτός Οργανισμού πετρελαιοπαραγωγών χωρών για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος του εταιρείας Ιγκόρ Σέκιν.
Ο ισχυρός άνδρας του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού διέψευσε με αυτόν τον τρόπο δημοσιεύματα, που τον έφεραν να ζήτησε από τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, να θέσει θέμα κατά τις συνομιλίες για την παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για την δημιουργία ενός ευέλικτου μηχανισμού εξόδου από την συμφωνία, μόλις λήξει η ισχύς της.
«Την υποστηρίζουμε» όπως είπε χαρακτηριστικά ερωτηθείς σχετικά με την παράταση της συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι «και μόνο οι πληροφορίες σχετικά με την επέκταση της συμφωνίας, έχουν ήδη επηρεάσει την αγορά, η τιμή έχει προσαρμοστεί προς τα πάνω και νομίζω ότι αυτό είναι φυσιολογικό».
Νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ είχε δηλώσει, ότι υπήρξε ενημέρωση των ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών σχετικά με την επέκταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής και όλες συμφώνησαν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης