Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε άνοδο το πετρέλαιο μετά την μείωση για 6η εβδομάδα των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Σε άνοδο το πετρέλαιο μετά την μείωση για 6η εβδομάδα των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Κοντά στα 49 δολάρια διαπραγματευόταν η τιμή του αργού
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν την Τετάρτη μετά τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ που έδειξαν μείωση των εγχώριων αποθεμάτων αργού πετρελαίου και ισχυρή δραστηριότητα διύλισης στον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου παγκοσμίως, πριν από τη συνάντηση των μεγάλων παραγωγών πετρελαίου την επόμενη εβδομάδα.
Η Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφορίας  ( ΕΙΑ) ανακοίνωσε  ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα.
 Επίσης, και τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων διαμορφώθηκαν χαμηλότερα.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε την Τετάρτη 41 σεντ υψηλότερα στα $ 49,07.
Το Brent αυξήθηκε κατά 45 σεντ στα 52,10 δολάρια το βαρέλι στις 2:34 μ.μ. ET (1834 GMT).
Στις 22:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 48,97 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,68% και το brent στα 52,12 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 0,91%.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 12 Μαΐου, λιγότερα από τα 2,4 εκατομμύρια βαρέλια που αναμενόταν.
 "Η απορρόφηση του αργού πετρελαίου απογοήτευσε μερικούς, αλλά η αρκετά μεγάλη άνοδος της χρήσης του διυλιστηρίου έχει καίρια σημασία για τη ζήτηση αργού πετρελαίου τις προσεχείς εβδομάδες", δήλωσε ο John Kilduff, εταίρος του ενεργειακού hedge fund Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις  ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 10% από τα μέσα του 2016 σε 9,3 εκατομμύρια bpd,.
Ο Matt Smith, διευθυντής commodity της ClipperData, δήλωσε ότι η ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ έχει οδηγήσει τη δραστηριότητα των διυλιστηρίου υψηλότερα. «Τα διυλιστήρια ξεπερνούν τις 750.000 bpd ,υψηλότερα από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους. Μια τριμηνιαία «ισοπαλία» στο αργό πετρέλαιο, την βενζίνη και τα αποστάγματα είναι μια υποστηρικτική επιρροή στις τιμές ».
Το Brent έφτασε τα 52,63 δολάρια το βαρέλι και η WTI σημείωσε άνοδο ύψους 49,66 δολάρια τη Δευτέρα μετά την συμφωνία της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας σχετικά με την ανάγκη παράτασης των περικοπών παραγωγής.
Οι περικοπές εφοδιασμού 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) συμφωνήθηκαν αρχικά για  το πρώτο εξάμηνο του 2017. Το  Ριάντ και η Μόσχα εκτιμούν ότι πρέπει να παραταθούν μέχρι τον Μάρτιο και το ενδεχόμενο  παράτασης πρόκειται να συζητηθεί σε συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στις 25 Μαΐου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης