Επιχειρήσεις

Φέσσας(ΣΕΒ): H Ελλάδα να δράσει άμεσα - Τελευταία στον δείκτη ψηφιακών οικονομικών ευκαιριών

tags :
Φέσσας(ΣΕΒ): H Ελλάδα να δράσει άμεσα - Τελευταία στον δείκτη ψηφιακών οικονομικών ευκαιριών
Η Τουρκία βρίσκεται μία θέση υψηλότερα από την Ελλάδα
Στην τελευταία θέση του δείκτη ψηφιακών οικονομικών ευκαιριών (Digital Economic Opportunity Index - DEOI) μεταξύ 21 χωρών βρίσκεται η Ελλάδα, με δείκτη ψηφιακής ωριμότητας 17,8.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή", πρώτη χώρα είναι η Βρετανία (67,9) και ακολουθεί η Σουηδία (66,2), ενώ σε υψηλές θέσεις βρίσκονται χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπως η Ουγγαρία (23,6) και η Πολωνία (27,1). Η Τουρκία βρίσκεται μία θέση υψηλότερα από την Ελλάδα (19,3).
Τον δείκτη DEOI αξιοποίησαν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και η εταιρεία Accenture, προκειμένου να αξιολογήσουν την ψηφιακή ωριμότητα της χώρας, με στόχο να παρουσιάσουν μια νέα στρατηγική εξόδου της Ελλάδας από αυτή την κατάσταση ψηφιακής ένδειας.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο δείκτης DEOI είναι συμπληρωματικός του δείκτη DESI (Digital Economic & Society Index) που καταρτίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αξιολογήσει τη διείσδυση και αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Με βάση δε τον δείκτη DESI, η χώρα κατατάσσεται στην 26η θέση, σε σύνολο 28 χωρών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα, η Ελλάδα πρέπει να δράσει άμεσα, προκειμένου να συμμετάσχει στην 4η βιομηχανική επανάσταση που συντελείται σήμερα.
«Η Ελλάδα βρίσκεται δυστυχώς στην ομάδα χωρών της Ευρώπης που υστερούν και αποκλίνουν από τους πιο προηγμένους ψηφιακά εταίρους μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε δε ότι η απόκλιση αυτή, λόγω της ύφεσης, διευρύνεται.
Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΣΕΒ σε συνεργασία με την Accenture παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ένα νέο κείμενο στρατηγικής, για έξοδο της χώρας από την κατάσταση ψηφιακής ένδειας. Το κείμενο αυτό φέρει τον τίτλο «Η ψηφιακή Ελλάδα: Ο δρόμος προς την ανάπτυξη» και προτείνει την υλοποίηση 60 δράσεων, πάνω σε τέσσερις άξονες μέσα σε διάρκεια τεσσάρων ετών (2018-2021).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης