Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Μητσοτάκης: Εθνικό Συμβούλιο Ψηφιακής Πολιτικής, ο πρόεδρος του οποίου θα αναφέρεται στον εκάστοτε πρωθυπουργό

Μητσοτάκης: Εθνικό Συμβούλιο Ψηφιακής Πολιτικής, ο πρόεδρος του οποίου θα αναφέρεται στον εκάστοτε πρωθυπουργό
Οι προτεραιότητες του Κ.Μητσοτάκη στην ψηφιακή πολιτική
Υπέρ της καθιέρωσης υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής καθώς και Εθνικού Συμβουλίου Ψηφιακής Πολιτικής τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης,, στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΣΕΒ με θέμα «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας, ο δρόμος προς την Ανάπτυξη».
Ο πρόεδρός του θα είναι ανεξάρτητος πολιτικά και θα αναφέρεται στον εκάστοτε πρωθυπουργό.


Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του κ. Φέσσα εάν συμφωνεί με τη θέση του ΣΕΒ ότι πρέπει να υπάρξει Εθνικό Συμβούλιο Ψηφιακής Πολιτικής και ότι αυτό είναι θέμα τεχνοκρατικό και διαχρονικό και όχι πολιτικό, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως συμφωνεί και ότι σε ένα τέτοιο θέμα θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση.
«Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, έχουμε πολλά πεδία αντιπαράθεσης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε ότι δεν διαπιστώνει πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να ορισθεί υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής που δεν θα είναι πολιτικός, αλλά από την αγορά και θα έχει στην αρμοδιότητά του τη Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής. Παράλληλα, θα πρέπει να ενοποιηθούν οι διάσπαρτες δομές. Τώρα, σημείωσε, υπάρχει σύγχυση, καθώς υπάρχει η Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής που υπάγεται στον πρωθυπουργό, υπάρχει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και υπάρχουν και αρμοδιότητες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί το Δημόσιο και οι σχέσεις του με τους πολίτες. Θα πρέπει να υπάρχει ένας ψηφιακός αριθμός, που θα ακολουθεί τον πολίτη από τη στιγμή που γενιέται και σε όλη του τη ζωή.
Να προχωρήσουμε στην έκδοση ψηφιακής ταυτότητας.
Η επόμενη ταυτότητα, υποστήριξε, θα έχει ψηφιακά χαρακτηριστικά, θα δίνει τη δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής.
Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης