Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Μείωση κερδών 74% το α΄ τρίμηνο του 2017 της θυγατρική της στη Βρετανία ανακοίνωσε η Innogy

Μείωση κερδών 74% το α΄ τρίμηνο του 2017 της θυγατρική της στη Βρετανία ανακοίνωσε η Innogy
H απώλεια αυτή οφείλεται στο ότι η Npower έχασε μεγάλο ποσοστό πελατών της και αναγκάστηκε για να διατηρήσει καταναλωτές, να τους προσφέρει συμβόλαια με «πολύ πιο ευνοϊκούς όρους» γι’ αυτούς.
Η γερμανική ενεργειακή εταιρεία Innogy, θυγατρική του ενεργειακού κολοσσού RWE, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της θυγατρικής της στην Μεγάλη Βρετανία Npower μειώθηκαν κατά 74% στα 34 εκατομμύρια ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.
Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, η απώλεια αυτή οφείλεται στο ότι η Npower έχασε μεγάλο ποσοστό πελατών της και αναγκάστηκε για να διατηρήσει καταναλωτές, να τους προσφέρει συμβόλαια με «πολύ πιο ευνοϊκούς όρους» γι’ αυτούς.
Μάλιστα εκτιμά, ότι η θυγατρική της στη Μεγάλη Βρετανία πιθανότατα θα εμφανίσει ζημίες το 2017 εν μέσω –όπως αναφέρει- «ενός επιδεινούμενου περιβάλλοντος αγοράς» και «άκρως σκληρού ανταγωνισμού» στον κλάδο, ακόμη και χωρίς το προτεινόμενο από την κυβέρνηση ανώτατο όριο τιμών στα τυποποιημένα τιμολόγια.
Το 2016 η Npower ξεκίνησε ένα διετές πρόγραμμα ανάκαμψης, σύμφωνα με το οποίο θα απολυθούν 2.400 εργαζόμενοι από το σύνολο των 11.500 εργαζομένων.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις ζημίες ύψους 137 εκατομμυρίων ευρώ το 2015 σε σύγκριση με κέρδη ύψους 227 εκατομμυρίων ευρώ το 2014.
Συνολικά ωστόσο η Innogy ανακοίνωσε αύξηση κερδών κατά 4% στα 1,62 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2017 σε ετήσια βάση, λόγω των ισχυρών επιδόσεων στις δραστηριότητές της στη Γερμανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης