Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Τιτάνας: Τιμές-στόχους 25 και 24,70 δίνουν Wood και Pantelakis

Τιτάνας: Τιμές-στόχους 25 και 24,70 δίνουν Wood και Pantelakis
Oι προοπτικές της εταιρίας μετά τα αποτελέσματα του 9μηνου
Ικανοποιητικά έκριναν τα αποτελέσματα 9μήνου του Τιτάνα οι αναλυτές, συμφωνώντας όμως στο γεγονός ότι οι δραστηριότητες στην Αίγυπτο επηρέασαν αρνητικά τη γενική εικόνα, λόγω της υποτίμησης της Αιγυπτιακής Λίρας τον Μάρτιο 2016 και της μεταβλητότητας των τιμών που επικρατεί στην αγορά.
Ειδικότερα, η Pantelakis έδωσε σύσταση overweight στη μετοχή του Τιτάνα, η Wood συστήνει buy, αλλά η NBG Securities παρέμεινε neutral.
Η τιμή στόχος που δίνουν οι τρεις θεσμικοί είναι 24,70 ευρώ, 25 ευρώ και μόλις 20 ευρώ αντίστοιχα.
Αυτό σημαίνει ότι το περιθώριο ανόδου διαμορφώνεται από το 2% έως και 27%.
Υπενθυμίζεται ότι τα καθαρά κέρδη του Τιτάνα ανήλθαν στα 121,9 εκατ. ευρώ στο 9μηνο, σε σύγκριση με κέρδη 36,2 εκ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 1,124 δισ. ευρώ εμφανίζοντας άνοδο 9,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 24,1% στα 205 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, τα  αποτελέσματα του Ομίλου βελτιώθηκαν σημαντικά το εννεάμηνο του 2016, αντικατοπτρίζοντας την άνοδο της αγοράς στις ΗΠΑ και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων στην Αίγυπτο.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε €1.124,2 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 9,2% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2015.
Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 24,1% και ανήλθαν σε €205 εκ.
Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους ανήλθαν σε €121,9 εκ., σε σύγκριση με κέρδη €36,2 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, επηρεασμένα θετικά από την αναγνώριση πρόσθετων φορολογικών απαιτήσεων από ζημίες παρελθουσών χρήσεων στις ΗΠΑ, γεγονός που αύξησε τα κέρδη κατά €79,4 εκ.
Το 3ο τρίμηνο 2016 παρουσίασε την υψηλότερη κερδοφορία τριμηνιαίων αποτελεσμάτων των τελευταίων 5 ετών.
Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 12,2% και ανήλθε σε €400,4 εκ.
Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα €85,5 εκ., παρουσιάζοντας βελτίωση 42,8%.
Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους έφθασαν τα €112,7 εκ., έναντι € 12 εκ. το 3ο τρίμηνο του 2015.
Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν θετικά από την ανωτέρω αναγνώριση πρόσθετων αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων στις ΗΠΑ και επιβαρύνθηκαν από τη δημιουργία πρόβλεψης ύψους €6,4 εκ. για ζημία από συναλλαγματικές απαιτήσεις μεταξύ θυγατρικών του Ομίλου στην Αίγυπτο και άλλων εταιριών του Ομίλου.

Μεγέθη ανά γεωγραφική περιφέρεια

Στο εννεάμηνο 2016, ο κύκλος εργασιών στις ΗΠΑ παρουσίασε άνοδο κατά 17,7% και ανήλθε σε €584,2 εκ. ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 37,8% σε €98 εκ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη των ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν σήμερα περίπου το 50% των αντίστοιχων του Ομίλου.
Στην Ελλάδα η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα παραμένει σε βαθειά ύφεση και η περιορισμένη ζήτηση δομικών υλικών προέρχεται κυρίως από τα δημόσια έργα.
Η μικρή βελτίωση που εμφανίζει το 3ο τρίμηνο 2016 οφείλεται αποκλειστικά στην εξαιρετικά χαμηλή βάση σύγκρισης με το 3ο τρίμηνο 2015, όταν είχαν μόλις επιβληθεί περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και είχε ουσιαστικά διακοπεί η οικοδομική δραστηριότητα.
Οι εξαγωγές, οι οποίες συνεχίζουν να απορροφούν πάνω από τα 2/3 της παραγωγής των ελληνικών εργοστασίων, περιόρισαν σε ένα βαθμό τις επιπτώσεις από τη μείωση της ζήτησης στην εγχώρια αγορά.
Ο κύκλος εργασιών του Τομέα Ελλάδας και Δυτικής Ευρώπης το εννεάμηνο 2016 μειώθηκε κατά 1,5% και ανήλθε σε €195,6 εκ.
Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 10,9% σε σύγκριση με το εννεάμηνο 2015 και ανήλθαν σε €28 εκ.
Οι αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης παρουσίασαν ανάμεικτη εικόνα, με αύξηση του συνολικού όγκου πωλήσεων, αλλά μείωση των μέσων τιμών πώλησης.
Ο κύκλος εργασιών το εννεάμηνο 2016 παρουσίασε οριακή βελτίωση 0,8% και ανήλθε σε €156,8 εκ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 1% σε €46,1 εκ.
Οι δραστηριότητες μας στην Αίγυπτο εμφανίζουν βελτίωση για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Η ανάκαμψη οφείλεται αφενός στην αυξημένη παραγωγή των εργοστασίων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ανερχόμενη ζήτηση, αφετέρου στη μείωση του κόστους παραγωγής, λόγω της σταδιακής ολοκλήρωσης των έργων για τη λειτουργία των εργοστασίων με στερεά καύσιμα.
Τα αποτελέσματα της Αιγύπτου το εννεάμηνο 2016 καταγράφουν σημαντική άνοδο, παρά την υποτίμηση της Αιγυπτιακής Λίρας τον Μάρτιο 2016 και τη μεταβλητότητα των τιμών που επικρατεί στην αγορά.
Το εννεάμηνο 2016 ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 18% σε τοπικό νόμισμα, ενώ αυξήθηκε κατά 4,9% σε Ευρώ, φθάνοντας τα €187,7 εκ.
Τα λειτουργικά αποτελέσματα ανήλθαν σε €32,8 εκ., υπερδιπλάσια αυτών της αντίστοιχης περιόδου του 2016 (€16 εκ.).
Στην Τουρκία η ζήτηση διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και κατά το 3ο τρίμηνο του έτους προερχόμενη τόσο από έργα δημόσιου όσο και ιδιωτικού χαρακτήρα.
Τα καθαρά κέρδη της θυγατρικής μας εταιρίας, τα οποία αναλογούν στον Όμιλο, ανήλθαν σε 3,5€ εκ.
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 ολοκληρώθηκε η συμφωνία για επένδυση στην τσιμεντοβιομηχανία Cimento Apodi στη Βραζιλία, η οποία σηματοδοτεί την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στη Νότια Αμερική.
Η Cimento Apodi διαθέτει ένα σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στο Quixeré, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 2015 και μία μονάδα άλεσης τσιμέντου στο λιμάνι του Pecém, κοντά στην πόλη Fortaleza, η οποία λειτουργεί από το 2011.
Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα της Cimento Apodi ξεπερνά τους 2 εκ. τόνους τσιμέντου ετησίως.
Με την επένδυση αυτή ο Όμιλος TITAN εισέρχεται σε μία υποσχόμενη αγορά με μακροπρόθεσμες προοπτικές, ενώνοντας τις δυνάμεις του με ισχυρούς τοπικούς εταίρους.
Ο Τιτάνας ελέγχει το 94% οχήματος που κατέχει το 50% της Apodi.

www.worldenergynew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης