Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Υψηλή τάση» ανάπτυξης για την εταιρία παροχής ρεύματος Volterra με αιχμή τους επαγγελματικούς καταναλωτές

«Υψηλή τάση» ανάπτυξης για την εταιρία παροχής ρεύματος Volterra με αιχμή τους επαγγελματικούς καταναλωτές
Το γεγονός ότι τα συμβόλαια που συνάπτει η Volterra δεν δεσμεύουν χρονικά τους καταναλωτές, συμβάλει καθοριστικά στη σταδιακή ενίσχυση του πελατολογίου του παρόχου
Είκοσι φορές αυξήθηκε μέσα σε μόλις πέντε χρόνια ο τζίρος της εταιρείας Volterra, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας από το 2011.
Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος «εκτοξεύθηκε» από τις 785,6 χιλ. ευρώ που ήταν το 2011 στα 17,07 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2015.
Πρόκειται για αλματώδη άνοδο της εταιρείας στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας και σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στα καθαρά προγράμματα που έχει τόσο για τους οικιακούς πελάτες όσο και για τους επαγγελματίες.
Συγκεκριμένα, το τιμολόγιο για οικιακή κατανάλωση διαμορφώνεται στα 0,085 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ η εταιρεία δίνει έκπτωση 10% στους καταναλωτές που αποπληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους.
Όσοι καταναλωτές πληρώνουν με πάγια εντολή από τον τραπεζικό λογαριασμό έχουν επιπλέον όφελος στην εγγύηση, η οποία επιστρέφεται σ’ αυτούς σε ποσοστό 50%.
Για τους επαγγελματίες το τιμολόγιο Γ 21 χρεώνεται προς 0,085 ευρώ η KWh και το επαγγελματικό Γ 22 προς 0,072 ευρώ ανά Kwh, ενώ οι εμπρόθεσμες εξοφλήσεις επιβραβεύονται επίσης με έκπτωση 10%.
Ένα από τα δυνατά «χαρτιά» της εταιρεία και της εμπορικής πολιτικής της έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα συμβόλαια που συνάπτει η Volterra είναι αορίστου χρόνου και έτσι ο χρήστης έχει την ελευθερία, οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσει, να ζητήσει να αλλάξει πάροχο χωρίς να του επιβληθεί «ποινή» αποχώρησης.

Αύξηση μεριδίου και τζίρου

Η Volterra  εμφανίζεται μέσα από τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ να αυξάνει προοδευτικά το μερίδιο της με βάση τον όγκο ρεύματος που αγοράζει.
Το Μάρτιο του 2017 ο όγκος κατανάλωσης ρεύματος ήταν στο 0,64%, ενώ τον Ιανουάριο ήταν στο 0,48%.
Σύμφωνα με πληροφορίες  ο αριθμός των πελατών της «αγγίζει» τους 3.000 πελάτες για το 2016.
Με βάση το τζίρο του 2015, ο βασικός όγκος της πελατείας της είναι επαγγελματίες που κάνουν σημαντικές καταναλώσεις ρεύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο τζίρος για το 2016 αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί η εταιρεία Volterra έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα, σε αντίθεση με τις περισσότερους ανταγωνιστές της που δεν τα εμφανίζουν.
Η Volterra A.E. δημιουργήθηκε το 2010 και ήταν το αποτέλεσμα της στρατηγικής κοινοπραξίας του κατασκευαστικού ομίλου J&P Άβαξ και της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ιταλία Sorgenia SpA.
Σημειώνεται πως ο όμιλος της J&P Άβαξ συγκαταλέγεται μεταξύ των ισχυρότερων ελληνικών ομίλων του τομέα των κατασκευών, έχοντας επίσης παρουσία σε χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
Η Volterra ήταν το όχημα μέσω του οποίου οι δύο όμιλοι στόχευαν να αναπτυχθούν στην αγορά της ενέργειας στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.
Η εταιρεία είχε εμπλοκή σε όλες τις μορφές και τρόπους παραγωγής ενέργειας, με προτεραιότητα στην ανάπτυξη μονάδων από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Στη J&P Άβαξ το 100% του παρόχου

Το 2017, ωστόσο, η J&P Άβαξ θέλοντας να εισέλθει ακόμα πιο δυναμικά στον κλάδο της ενέργειας στην Ελλάδα, εξαγόρασε το 50% των μετοχών που κατείχε η Sorgenia SpA, με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα τον μοναδικό μέτοχος της Volterra με ποσοστό 100%.
Σχετικά με τον όμιλο της J&P Άβαξ, θα πρέπει να αναφερθεί επίσης πως διαθέτει μεγάλο χαρτοφυλάκιο έργων παραχώρησης και λειτουργίας.
Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, της ανάπτυξης ακινήτων (Real Estate), του Facilities Management, ενώ συμμετέχει στα έργα της Αττικής Οδού, της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, του Διεθνούς Αεροδρομίου Queen Alia στην Ιορδανία, καθώς και σε μεγάλα περιβαλλοντικά και ενεργειακά projects όπως στους Σταθμούς Ενέργειας της Κομοτηνής, του Βασιλικού Κύπρου και των ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης