Αναλύσεις

Barclays: Στα 52 δολάρια το πετρέλαιο στο τέλος του 2016... στα 85 δολάρια το 2019

tags :
Barclays: Στα 52 δολάρια το πετρέλαιο στο τέλος του 2016... στα 85 δολάρια το 2019
Στα 52 δολάρια αναμένει η Barclays να ολοκληρώσει το 2016 το πετρέλαιο, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία και το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Στην τελευταία 62σέλιδη ανάλυσή της για τις προοπτικές του πετρελαίου η Barclays δηλώνει θετική, προχωρώντας μάλιστα στην πρόβλεψη ότι έως το 2019 η τιμή του θα φτάσει ακόμη και τα 85 δολάρια, ήτοι σε σχεδόν διπλάσια επίπεδα από το μέσο όρο του 2016.
Βέβαια, όπως αναφέρει η Barclays, η πορεία προς τα διπλάσια επίπεδα δεν θα είναι ομαλή, καθώς οι εξελίξεις γύρω από τις πολιτικές που θα ακολουθήσει ο ΟΠΕΚ, καθώς και οι κινήσεις των χωρών εκτός του πετρελαϊκού καρτέλ δεν αποκλείεται να αυξήσουν τους κινδύνους πτώσης της τιμής του.


Ιδίως για την προωθούμενη μείωση της παραγωγής, η Barclays θεωρεί ότι σταδιακά θα είναι η νέα πραγματικότητα για την αγορά πετρελαίου, καθώς οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ημερήσιες ανάγκες της τάξεως των 33 εκατ. βαρελιών.




Επίσης, η παραγωγή των ΗΠΑ αναμένεται να κυμανθεί ελαφρώς χαμηλότερα το 2017





Το ίδιο θα συμβεί και για την παραγωγή εκτός ΟΠΕΚ και εκτός ΗΠΑ
Εν ολίγοις, οι βασικοί καταλύτες για τη διαμόρφωση της τιμής του πετρελαίου είναι 3: Οι ανησυχίες για τις πολιτικές των αναδυόμενων οικονομιών, τα υψηλά αποθέματα και η παραγωγή του ΟΠΕΚ
Οι εκτιμήσεις της Barclays για τα αποθέματα σε αντιδιαστολή με εκείνες της ΙΕΑ



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης