Επιχειρήσεις

Επαναφέρει το ενδιαφέρον της για το 66% του ΔΕΣΦΑ η ιταλική Snam

tags :
Επαναφέρει το ενδιαφέρον της για το 66% του ΔΕΣΦΑ η ιταλική Snam
Πηγές της αγοράς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του euro2day.gr, θέλουν τους Ιταλούς να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις της πορείας της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ.
Η διαχειρίστρια εταιρεία του συστήματος φυσικού αερίου της Ιταλίας Snam φέρεται να επανέφερε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, στη συνάντηση που είχε χθες στη Ρώμη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με τον ομόλογό του της Ιταλίας Carlo Calenda, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Χρήστου Κολώνα στην ιστοσελίδα euro2day.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Χ. Κολώνα, οι δύο υπουργοί είχαν στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών τους το ενδιαφέρον της Snam για συμμετοχή στην αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2017.
Πηγές της αγοράς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θέλουν τους Ιταλούς να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις της πορείας της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ και ιδίως μετά και τις τελευταίες διεθνείς ενεργειακές εξελίξεις για την κατασκευή του EastMed.
Σημειώνεται, ότι η Snam είχε επιδιώξει να συμμετάσχει και στην προηγούμενη απόπειρα πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ, όταν η αζέρικη Socar είχε υποχρεωθεί με απαίτηση της Κομισιόν να πουλήσει μερίδιο από το 66% που απέκτησε, σε Ευρωπαίο διαχειριστή.
Ενημέρωση φέρεται να έγινε από τον Έλληνα υπουργό και για τις ευκαιρίες επένδυσης που ανοίγονται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, αν και η Edison σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε κάνει με τον κ. Σταθάκη, φέρεται να του γνωστοποίησε, πως το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται μόνο στο ενδεχόμενο πώλησης και υδροηλεκτρικών μονάδων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης