Χρηματιστήριο & Αγορές

Ισχυρό μομέντουμ για τον Μυτιληναίο - Η τεχνική εικόνα της μετοχής

Ισχυρό μομέντουμ για τον Μυτιληναίο - Η τεχνική εικόνα της μετοχής
Γιατί οι επενδυτές επικεντρώνονται στον Όμιλο Μυτιληναίου
Την περιοχή των 7.40 επιχειρεί να διασπάσει η μετοχή του Ομίλου Μυτιληναίου που αποτελεί σημείο αντίστασης και όπου έκλεισε σήμερα 5/5.
Επόμενος στόχος τα 7.80 ευρώ.

Η απορρόφηση της προσφοράς στην ΜΕΤΚΑ "ξεμπλόκαρε την κίνηση της μητρικής αφού οι δύο μετοχές συσχετίζονται άμεσα λόγω της σχέσης ανταλλαγής.
Η ζήτηση για διεθνή κεφάλαια από τον Ομιλο Μυτιληναίου είναι δεδομένη και ενισχύεται μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.
Αφενός γιατί από τις προβλέψεις που έχει κάνει για την πορεία του Ομίλου η δίοικηση, οι προοπτικές είναι ισχυρές, αφετέρου γιατί υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία που ενισχύουν το ανοδικό μομέντουμ:
- Κατά πρώτον ο Ομιλος θα είναι από τους πρωταγωνιστές στην αναδιάρθρωση του ενεργειακού κλάδου στην Ελλάδα
- Δεύτερον η πορεία του αλουμινίου, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs παραμένει σταθερή με ανοδικές προοπτικές πάνω από τα 2000 δολ/τόνο.
Ο ομιλος έχει κλειδώσει την κερδοφορία του 2017 από το Αλουμίνιον της Ελλάδος και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι προσδοκίες για κέρδη στα 300 εκατ ευρώ σε επίπεδο ΕΒΙΤDA θα επιβεβαιωθούν.
- Παράλληλα η σχετική υποχώρηση στις τιμές πετρελαίου και κατά συνέπεια φυσικού αερίου θα ενισχύσει περαιτέρω τα περιθώρια κέρδους.
-Στην παρούσα φάση η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 867 εκατ ευρώ, αν συμπεριλάβει όμως καινείς και αυτήν της ΜΕΤΚΑ ανέρχεται στα 1,250 δισ ευρώ.
Παράλληλα η αγορά προεξοφλεί ότι η συγχώνευση θα δημιουργήσει μια κεφαλαιοποίηση που θα οδηγήσει τον Ομιλο σε διεθνείς δείκτες, πέραν της ουσιαστικής δύναμης πυρός που αποκτά.
-Δεδομένα για τους μεγάλους παίκτες τα υψηλά μερίσματα.

Η τεχνική εικόνα της μετοχής

Ανάλυση Fast Finance


Tον είδαμε στην διάσπαση του 7.05 και ήδη έπιασε τον στόχο που είχαμε θέσει στο 744.
Το 7.26 είναι στήριξη ενώ μία διάσπαση του επιπέδου 7.44-7.50 μπορεί να δώσει άμεσα συνέχιση στο 780 αν μη τι άλλο.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης