Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Πράσινο φως» από την Περιφέρεια Κρήτης στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Πελοπόννησο

«Πράσινο φως» από την Περιφέρεια Κρήτης στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Πελοπόννησο
H Επιτροπή ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την μεταφορά μέσω καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας στα Χανιά από τη Μεγαλόπολη.
Το «πράσινο φως» για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο έδωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης.
H Επιτροπή ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την μεταφορά μέσω καλωδίου ηλεκτρικής ενέργειας στα Χανιά από τη μονάδα φυσικού αερίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.
Αυτό σημαίνει, ότι στο επόμενο διάστημα θα γίνουν εργασίες για τη καλωδιακή σύνδεση.
Το καλώδιο θα ξεκινά από τη Μεγαλόπολη και η προσγειάλωση θα γίνει στα Νοπήγεια του Δήμου Πλατανιά.
Από εκεί θα περάσει υπόγεια παράλληλα με τον βόρειο οδικό άξονα, για να καταλήξει στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων.
Το έργο προβλέπεται να είναι έτοιμο το 2019.
Όπως είπε στα «Χανιώτικα Νέα» ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, η μελέτη η οποία εγκρίθηκε «αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την πολυπόθητη ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα».
Και αυτό όπως τόνισε «θα παρέχει ενεργειακή ασφάλεια, θα μειώσει δραστικά τους ρύπους που παράγονται στις μονάδες της ΔΕΗ, που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα, όπως τα Λινοπεράματα και η Ξυλοκαμάρα που βρίσκονται στις παρυφές των μεγάλων αστικών κέντρων του νησιού», ενώ «θα χαμηλώσει και το κόστος παραγωγής».
Ο τίτλος της μελέτης που εγκρίθηκε ήταν συγκεκριμένα, η «Διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς 150 KV Πελοποννήσου – Κρήτης, με φορέα υλοποίησης τον ΑΔΜΗΕ Α.Ε. στο Δήμο Πλατανιά και στο Δήμο Χανίων στην Π.Ε. Χανίων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης