Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τον Ιούνιο η πρώτη παράδοση αμερικανικού LNG στην Πολωνία

Τον Ιούνιο η πρώτη παράδοση αμερικανικού LNG στην Πολωνία
 Η Πολωνία, η οποία καταναλώνει περίπου 15-16 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως, δημιούργησε τον πρώτο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Swinoujscie, ως μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου μείωσης της εξάρτησης από το  ρωσικό φυσικό αέριο 
Η Πολωνία θα παραλάβει τις πρώτες προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ στα μέσα Ιουνίου, μετά από την συμφωνία της πολωνικής εταιρείας PGNiG με την Cheniere Energy.
Η Cheniere Energy θα πραγματοποιήσει την παράδοση στον τερματικό σταθμό του Swinoujscie στη Βαλτική Θάλασσα.
Η Πολωνία, η οποία καταναλώνει περίπου 15-16 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως, δημιούργησε τον πρώτο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Swinoujscie, ως μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου μείωσης της εξάρτησης από το φυσικό αέριο που εισάγει από τη ρωσική εταιρεία Gazprom.
Το τερματικό, το οποίο άρχισε τις εμπορικές του δραστηριότητες το 2016, έχει χωρητικότητα 5 δισ. κ. μ. ετησίως.
Από την αρχή της λειτουργίας τροφοδοτείται με LNG από την Qatargas, η οποία τον Μάρτιο συμφώνησε να διπλασιάσει τις παραδόσεις σε 2 εκατομμύρια τόνους (3 bcm) ετησίως ενώ έχει πργματοποιηθεί μια παράδοση   από τη Νορβηγία.
"Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για την PGNiG. Έχουμε κερδίσει έναν νέο συνεργάτη στο εμπόριο LNG", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PGNiG, Piotr Wozniak.
Στόχος της Πολωνικής κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει έως το 2022 - λήγει η συμφωνία με τη Gazprom - τις ρωσικές παραδόσεις με προμήθειες από άλλες χώρες.
"Αυτή είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία, ευνοϊκή από οικονομική άποψη", δήλωσε ο πρωθυπουργός Beata Szydlo στo TVP Info.
Η Πολωνία σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει έναν αγωγό φυσικού αερίου από τη Νορβηγική υφαλοκρηπίδα μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.
Ο υπουργός Εξωτερικών Witold Waszczykowski συνέντευξή του στην εφημερίδα Rzeczpospolita που δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη ότι οι Η.Π.Α. θα μπορούσαν επίσης να συμμετάσχουν σε αυτό το έργο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης