Διεθνή

Bloomberg: Έρχεται «κατακλυσμός» πετρελαίου από τη Βόρεια Θάλασσα

Bloomberg: Έρχεται «κατακλυσμός» πετρελαίου από τη Βόρεια Θάλασσα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου, η παραγωγή των γεωτρήσεων στη Βόρεια Θάλασσα θα αυξηθεί 10% τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση
Την ώρα που ο ΟΠΕΚ προσπαθεί να περιορίσει το παγκόσμιο πλεόνασμα πετρελαίου μειώνοντας την παραγωγή, προκειμένου να αυξηθούν οι τιμές, οι παραγωγοί πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα που αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία αναφοράς της τιμής του αργού πετρελαίου στον κόσμο, είναι έτοιμοι να παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου των τελευταίων 4 ετών, σύμφωνα με το Bloomberg.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου, η παραγωγή των γεωτρήσεων στη Βόρεια Θάλασσα θα αυξηθεί 10% τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση, σε περίπου 2,16 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, κάτι που θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη παραγωγή αργού πετρελαίου από την περιοχή από τον Μάιο του 2012.
Το Bloomberg σημειώνει ακόμη, ότι τον Σεπτέμβριο λόγω εργασιών συντήρησης στις εξέδρες εξόρυξης της Βόρειας Θάλασσας, η παραγωγή ήταν μόλις 360.000 βαρέλια την ημέρα.
Αναφέρει ακόμη, ότι αυτό το «κύμα» αργού πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας θα έρθει ακριβώς την ώρα που ο στόλος δεξαμενόπλοιων αποθήκευσης ή μεταφοράς πετρελαίου στην περιοχή είχε μειωθεί λόγω της πτώσης της παραγωγής, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή μόνο ένα σούπερ τάνκερ να πλέει στα ανοιχτά των ακτών της Μεγάλης Βρετανίας.
Ωστόσο, για τον Δεκέμβριο έχουν προγραμματιστεί οι αποστολές τουλάχιστον 25 τάνκερς με αργό πετρέλαιο μόνο από το κοίτασμα Forties της Μεγάλης Βρετανίας, που αποτελεί την μεγαλύτερη αποστολή φορτίων από τον Φεβρουάριο του 2011.
Τα φορτία από το κοίτασμα Grane της Νορβηγίας αναμένεται να αυξηθούν σε 10 τον Δεκέμβριο, επίσης ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί από το 2010.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τον Δεκέμβριο αναμένεται να εξαχθούν 483.871 βαρέλια την ημέρα από το κοίτασμα Forties και 193.548 βαρέλια την ημέρα από το κοίτασμα Grane.
Ωστόσο, η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα δεν σταματά εδώ, καθώς όπως επισημαίνει το Bloomberg, αυτή την εβδομάδα η Statoil υπέβαλε στη Νορβηγική κυβέρνηση το σχέδιό της για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Trestakk.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης