Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maersk: Αισιοδοξία για φορολογικές απαλλαγές για τo κοίτασμα Tyra στη Δανία

Maersk: Αισιοδοξία για φορολογικές απαλλαγές για τo κοίτασμα Tyra στη Δανία
Tο κοίτασμα Tyra αποτελεί το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Δανίας
Η Maersk Oil, ο ενεργειακός βραχίονας της Α.Ρ. Moller-Maersk, δήλωσε την Πέμπτη ότι παραμένει αισιόδοξη ότι θα εξασφαλισθεί μια φορολογική συμφωνία με την Βρετανία, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η οποία θα επιτρέψει τη συνέχιση της παραγωγής στο κοίτασμα φυσικού αερίου Tyra στο δανέζικο τμήμα της Βόρειας Θάλασσας.
Τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο, η Maersk Oil είχε ανακοινώσει ότι θα προέβαινε σε μόνιμη διακοπή της παραγωγής φυσικού αερίου στο κοίτασμα Tyra τον Οκτώβριο του 2018, εάν μέχρι τις τελευταίες μέρες του 2016 που διανύουμε τώρα, δεν θα είχε βρεθεί μία οικονομικά βιώσιμη λύση για τη συνέχιση των εργασιών της.
Ας σημειωθεί εδώ, ότι το κοίτασμα Tyra, αποτελεί το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Δανίας ενώ πάνω από το 90% της παραγωγής φυσικού αερίου της χώρας τίθεται σε επεξεργασία στις εγκαταστάσεις εκεί.
«Παραμένω αρκετά αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μια λύση," δήλωσε με νόημα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk Oil,  Gretchen Watkins σε σχετική του συνέντευξη στο Reuters.
Ιδιαίτερα αν σκεφθεί κανείς, ότι και πέρυσι η Maersk Oil και η βρετανική κυβέρνηση είχαν περιέλθει στην ίδια κατάσταση, αλλά κατάφεραν τελικά να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανάπτυξη του τομέα Culzean αερίου.
«Η βιομηχανία και η κυβέρνηση, τα βρήκαν εν’ τέλει, ενώ βρέθηκε μία αμοιβαία επωφελής και βιώσιμη λύση, που επέτρεψε  να απολαύσουν και μια αξιοπρεπή απόδοση φυσικού αερίου η Maersk Oil αλλά και ένα σεβαστό οικονομικό όφελος το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε.
Τον Σεπτέμβριο, η δανέζα υπουργός ενέργειας και κλίματος Lars Christian Lilleholt δήλωσε στο Reuters ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βρει μια οικονομικά βιώσιμη λύση για τη Maersk.
Το θέμα πάντως καθυστερεί ακόμα λίγο, μιας και η βρετανική κυβέρνηση μειοψηφίας σήμερα, έχει καθηλωθεί σε συνομιλίες για τον προϋπολογισμό του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης